Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Eet je jong(er)

  Iedereen kent het wel: als je een appel doormidden snijdt, wordt hij na een tijdje bruin. Of een ijzeren tuinhekje dat langzaam wegroest. Dit proces noem je ‘oxidatie’. Om te voorkomen dat de doorgesneden appel bruin wordt, kun je deze besprenkelen met wat citroensap en het ijzeren hekje geef je een likje verf. Het citroensap voorkomt oxidatie en is dus een antioxidant.

  In je lichaam gebeurt eigenlijk precies hetzelfde. Oxidatie leidt net als bij de appel en het hekje tot verval en is daarom een van de belangrijkste oorzaken van veroudering. Daarnaast kan oxidatie talloze ziektes tot gevolg hebben. Het dus heel belangrijk voor onze gezondheid om ervoor te zorgen dat we voldoende antioxidanten binnenkrijgen. En gelukkig kunnen we antioxidanten uit onze voeding halen; vooral uit groenten, fruit en noten. Het is belangrijk om gevarieerd te eten en liever geen pakjes, zakjes of andere kant-en-klaarproducten te gebruiken. Uiteraard boek je de beste resultaten als je jezelf een gezonde leefstijl aanleert.
  Dus voldoende bewegen, kunnen omgaan met stress, goed slapen en gezond en gevarieerd eten. Het vertraagt niet alleen de veroudering, maar je voelt je ook nog eens stukken beter. Dus jong van buiten én jong van binnen.
  Maak bijvoorbeeld eens een salade van spinazie, tomaten, wilde zalm en avocado met een dressing van olijfolie, citroensap en tijm. Bomvol antioxidanten.
  Wil je meer tips, ideeën of begeleiding? Neem dan contact op met Miranda Slagter-Zwier. Kijk ook eens naar je zorgverzekering. Omdat Miranda aangesloten is bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland), kun je een vergoeding krijgen wanneer je je door haar laat begeleiden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply