Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eetregistratie-apps: bijhouden wat je eet
  Rate this post

  Met behulp van eetregistratie-apps kun je je voedingsinname registreren. Dit geeft je inzicht in jouw gewoontes en kan je een steuntje in de rug geven bij het bereiken van een gezond gewicht of een gezonde leefstijl. hieronder worden vier apps toegelicht.

  Met eetregistratie-apps kun je gemakkelijk je calorieën bijhouden en weet je of het ’s avonds nog verstandig is een lekkere avondsnack te nemen. In veel van de apps kun je ook zien of je de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden haalt voor bepaalde voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Daarnaast bieden een aantal apps de mogelijkheid om ook je activiteiten bij te houden om te zien hoeveel calorieënje verbrandt.

  Een eetregistratie-app gebruiken
  Het gebruiken van een eetregistratie-app zorgt ervoor dat je bewuster bezig bent met je voeding en beweging. Het geeft je inzicht in welke voedingsstoffen je binnenkrijgt en waar de aandachtspunten in je voeding liggen. Het is daarbij wel belangrijk om de app op de juiste manier in te vullen.

  Gebruik de juiste porties
  De hoeveelheid die je van een product gebruikt, heeft een grote invloed op de resultaten. Gebruik in het begin een weegschaal om inzicht te krijgen in jouw portiegroottes.

  Kies de juiste productvariant
  De databases in de apps zijn vaak zeer uitgebreid en er kan flink verschil zitten tussen verschillende varianten van hetzelfde product. Zorg er dus voor dat je de juiste productvariant kiest.

  Houd de app gedurende de dag bij
  Als je alle informatie aan het einde van de dag in één keer invult, is de kant groot dat je iets vergeet.

  Wees eerlijk!
  Smokkelen met hoeveelheden of gegeten producten weglaten, geeft geen goed beeld van je voedselinname. De enige die je hier uiteindelijk mee voor de gek houdt, ben je zelf!

  Tot slot: de voedingsadviezen die in de apps worden gegeven, zijn algemene adviezen, berekend door een app. Deze geven over het algemeen een prima inzicht in je voedselpatroon, maar kijken niet verder dan de getalletjes. Het kan zijn dat jouw lichaam andere behoeften heeft of dat je praktische tips op jouw situatie kunt gebruiken. Voor de juiste begeleiding bij afvallen, aankomen en een gezonde leefstijl kun je het beste eens je voedingsinname met een diëtist bespreken. Neem dan vooral de app mee naar de afspraak. Dit geeft de diëtist al een goed beeld van jouw voedselpatroon!

  Bel of mail voor een afspraak of meer informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply