Rate this post
 • Eeuwige rust in de natuur
  Rate this post

  Een laatste rustplaats kiezen is niet een keuze die je zomaar even maakt. Er is veel om in overweging te nemen. Zo hebben we niet alleen rekening te houden met onze eigen wensen, maar ook die van onze nabestaanden.

  Bij de meeste begraafplaatsen loopt het grafrecht na tien jaar af en kan het graf na bepaalde tijd geruimd worden. Voor de nabestaanden kan het onderhoud van een graf flink in de kosten lopen. Daarnaast worden we ons steeds bewuster van de gevolgen voor het milieu. We willen allemaal zo groen mogelijk leven, en daarbij hoort ook een duurzame uitvaart.

  Eeuwige grafrust
  Wanneer je gedurende je leven het liefst zo dicht mogelijk bij de natuur staat, dan kan natuurbegraven een mooie laatste eerbetoon zijn. Je vindt dan eeuwige grafrust op een rustige plek omgeven door natuur. Daarnaast is natuurbegraven een geschikte keuze als je je dierbare wilt gedenken op een bijzondere plek.

  Duurzame uitvaart
  Natuurbegraven omvat meer dan alleen begraven op een mooie plek in de natuur. Om de natuur zo goed mogelijk te behouden, gebeurt het begraven altijd op een zo duurzaam mogelijke manier. Kimberly van den Broek van In Memory Uitvaartverzorging legt uit: ‘We maken altijd gebruik van vergankelijke materialen. Zo zorgen we dat de kist, mand, lijkwade, urn en kleding van de overledene biologisch afbreekbaar zijn. Ook het materiaal van de grafmarkering mag niet belastend zijn voor het milieu. We gebruiken dan bijvoorbeeld een zwerfkei, houten boomschijf of ander natuurlijk element.’

  Vrij van zorgen én onderhoud
  Angela van Riel vervolgt: ‘Een ander voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over onderhoud of het verlopen van het grafrecht. De natuur kan zo zijn gang gaan en krijgt alle ruimte om op te bloeien. Daarnaast betaal je geen onderhoudskosten en hoef je alleen een eenmalige betaling van grafrechten af te staan. Dat maakt natuurbegraven een betaalbaar alternatief voor een standaarduitvaart. Bovendien is alles meteen goed en duidelijk geregeld!’

  Wist je dit?
  Natuurbegraven is in opkomst. Er zijn inmiddels 23 natuurbegraafplaatsen in Nederland en jaarlijks vinden er ongeveer 1500 natuurbegrafenissen plaats.

  Een uitvaart op maat
  Een uitvaart is altijd een persoonlijke aangelegenheid, vinden Kimberly en Angela van In Memory Uitvaartverzorging. Er zijn bij een begrafenis of crematie dan ook geen standaardoplossingen die zij altijd toepassen, maar ze kijken altijd met nabestaanden hoe zij een uitvaart zo mooi en persoonlijk mogelijk kunnen maken. Of je een traditionele, moderne, religieuze of duurzame uitvaart wilt realiseren, Kimberly en Angela kennen de mogelijkheden. Zij staan je in deze moeilijk tijd graag bij om het precies vorm te geven zoals jij dat wilt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply