Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Effectief klachten aanpakken met acupunctuur
  Rate this post

  Als je ‘gewoon’ gezond bent, is jouw lichaam in balans en circuleert jouw energie probleemloos door je lichaam. Maar wanneer je te maken hebt met klachten, dan is die balans verstoord. Gelukkig hoef je niet met je klachten te blijven rondlopen!

  Acupunctuur kan helpen om de balans te herstellen. In de acupunctuur wordt gewerkt via meridianen. Meridianen zijn netwerken van banen waardoor onze energie (Qi) en ons bloed in het lichaam wordt verspreid, evenals de lichaamsvloeistoffen. Deze dienen altijd gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn. De meridianen maken contact met organen en voeden en bevochtigen elk deel van ons lichaam.

  Holistische aanpak
  Door verschillende oorzaken kunnen blokkades, overschotten of tekorten ontstaan met pijn, ongemak en ziektes als gevolg. In normale omstandigheden kan het lichaam een disbalans gemakkelijk terug in evenwicht brengen. In een situatie van ziekte is het lichaam niet in staat om het evenwicht te herstellen.
  Waar reguliere geneeswijzen zich beperken tot het kijken naar alleen de klacht, gaat acupuncturist Ben Nieuwhuis een stapje verder. Hij hanteert namelijk een holistische aanpak. Dat betekent dat hij uitgaat van de mens als een geheel van lichaam en geest, waarbij alles met elkaar samenhangt en invloed op elkaar heeft. In de praktijk houdt dit in dat Ben niet alleen kijkt naar de klacht zelf, maar ook naar andere aspecten die te maken hebben met de klacht. Op die manier kan hij ervoor zorgen dat het lichaam zichzelf op een natuurlijke manier kan herstellen.

  Bewezen effectief
  In 2017 is uit onderzoek in Amerika gebleken dat acupunctuur de meest effectieve methode is voor pijnbestrijding, ongeacht de soort pijn (hoofdpijn, aangezichtspijn, schouderpijn, rugpijn…).
  Acupunctuur kan ook helpen bij allerlei huidproblemen, waaronder acne, eczeem, jeuk en psoriasis.

  Ben Nieuwhuis rondde zijn opleiding tot acupuncturist af in 1991, en had vervolgens jarenlang een praktijk in De Westereen. Eind vorig jaar heeft hij die verhuisd naar Drachten.

  Vergoedingen

  Acupuncturist Ben Nieuwhuis is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor worden zijn acupunctuurbehandelingen meestal deels vergoed door de zorgverzekeraars. Controleer hiervoor je eigen polisvoorwaarden. Op de site van de NVA staat een vergoedingoverzicht per zorgverzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply