Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Eigenlijk was alles me teveel’
  Rate this post

  Ik moest altijd een beetje lachen als ik andere vrouwen over de overgang hoorde ‘klagen’ of hen op de gekste momenten met een rood hoofd zichzelf koelte zag toewapperen. Maar ik heb me nooit gerealiseerd dat dat slechts het topje van de ijsberg is.

  Eerst begon ik onregelmatig te menstrueren. En toen kwamen die stemmingswisselingen en depressieve buien. Ik had me voorbereid op de opvliegers en het nachtelijk zweten, maar dit was echt afschuwelijk. Ik herkende mezelf gewoon niet meer. Dit was ik niet en zo wilde ik ook niet zijn. Maar hoe ik me er ook tegen probeerde te verzetten, het was sterker dan ikzelf. 

  Daarbij sliep ik ineens zeer slecht en dat hielp natuurlijk ook niet mee. Ik voelde me down, had vaak huilbuien en eigenlijk was alles me te veel.

  Ik had wel eens gelezen dat er medicijnen zijn om de klachten te onderdrukken, maar eerlijk gezegd, slik ik niet zo snel iets. Ik heb het liefst zo min mogelijk ’troep’ in mijn lijf en er moest toch een andere manier zijn om op een wat normalere manier de overgang door te komen? Alsof het zo moest zijn, las ik in die periode een foldertje over BSR: body stress release. Het sprak mij meteen aan en ik zag dat het ook effectief was bij overgangsklachten. Na even googelen, vond ik een praktijk bij mij in de buurt. Ik heb Judith gebeld en een afspraak gemaakt. Ze heeft me nu een paar keer behandeld en ik ben echt een ander mens! Die afschuwelijke depressieve buien zijn zo goed als verdwenen. Ik voel me veel beter en slaap weer goed. En die opvliegers? Tja, die zijn er nog wel af en toe, maar ik kleed me nu in laagjes. Als ik er weer eentje voel opkomen, doe ik gewoon een vestje uit. Dat scheelt al een heleboel!

  Wilma

  Een BSR-behandeling bij Judith
  ‘BSR staat voor Body Stress Release, een gezondheidstechniek die letterlijk lichaamsspanning loslaten betekent’, geeft Judith van der Knaap aan. ‘Door allerlei factoren, variërend van lichamelijke en emotionele tot chemische overbelasting, kan zich spanning opbouwen in je spieren. Deze vastgezette spierspanning beïnvloedt het zelfherstellend vermogen van je lichaam op een negatieve manier. Het gevolg is dat je lichaam niet meer optimaal kan functioneren waardoor klachten ontstaan. Tijdens een BSR-behandeling lokaliseer ik waar de spierspanning zich bevindt. Vervolgens oefen ik op deze plek lichte druk uit in een specifieke richting’, aldus Judith. ‘Je ligt hierbij op een speciale, comfortabele behandelbank, waarbij je je kleding en schoenen kunt aanhouden. Een behandeltraject start met 3 behandelingen op dag 1, dag 4 en dag 11, waardoor het proces van herstel in gang wordt gezet. Houd in gedachten dat BSR geen ‘quick fix’ is, maar een herstelproces. Dat vergt soms tijd, en met name in de beginfase is het van belang om dat proces te ondersteunen.’

  BSR kan jou helpen als je je herkent in de volgende klachten:
  – hoofdpijn – rugklachten – nekklachten – schouderproblemen – menstruatie- en overgangsklachten – burn-out – whiplash – tintelingen of gevoelloosheid – bekkeninstabiliteit – brandend maagzuur – darmklachten

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply