Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eindelijk af van die slepende blessure
  Rate this post

  Sporten is goed voor zowel lichaam als geest.
  Maar wat nu als je last hebt van een vervelende blessure die maar niet over wil gaan, waardoor je je favoriete sport niet meer zonder pijn kunt beoefenen? Dan kun je zomaar weken of zelfs maanden uit de roulatie zijn. Een bezoekje aan de osteopaat is voor jou zeker het overwegen waard.

  Osteopathie kan zeker in het geval van langdurige sportblessures het verschil maken, bijvoorbeeldbij Arjen Robben. Met hulp van een osteopaat kon de voetballer in 2014 een lange periode vol blessures afsluiten om uit te groeien tot een van de sterren van het WK voetbal in Brazilië.

  Evenwicht herstellen
  De osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen (gewrichten, organen en schedel) die goed moeten kunnen bewegen. Als het lichaam gezond is, gebeurt dat ook. Maar als het evenwicht verstoord is geraakt, heeft het lichaam hulp nodig om het evenwicht te herstellen. Een osteopaat kan het lichaam daarbij helpen.

  Oorzaak klacht wegnemen
  Osteopaten zijn opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht, die zich niet altijd hoeft te bevinden op de plek waar de klacht zich voordoet. De osteopaat onderzoekt dus niet alleen de plek waarop de klacht optreedt, maar het hele lichaam, en gaat daar aan het werk waar die de oorzaak aantreft. Een osteopaat schrijft geen medicijnen voor, maar maakt met de handen los wat los moet zitten. De osteopaat probeert tijdens de behandeling de oorzaak van de klacht weg te nemen, zodat het lichaam zichzelf verder kan herstellen.

  Elke behandeling begint met een uitgebreide intake, waarbij onder meer de ziektegeschiedenis van de patiënt aan bod komt. Hierna vindt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek plaats waar de beweeglijkheid van het lichaam wordt getest. Met de gevonden conclusies gaat de osteopaat vervolgens aan de slag.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply