Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eindelijk af van ongewenste haargroei
  Rate this post

  Joke Rottier van Huid- en oedeemtherapie J.C. ­Rottier is onder meer gespecialiseerd in het behandelen van ongewenste haargroei door middel van laser.

  Lasertherapie is een behandeling van ongewenste haargroei, gebaseerd op het principe van selectieve absorptie van licht door het pigment in de haar. De haar wordt warm en geeft deze warmte af aan het follikel, waardoor de cellen van het follikel worden vernietigd, zowel langs de zijde als aan de voedingsbodem van de haar. De verkoolde haar wordt door het lichaam naar buiten gewerkt, en door het lymfesysteem opgeruimd. Na zes weken zal de ruimte van het follikel opgevuld zijn met collageen.
  In mijn praktijk maak ik gebruik van de LightSheer diodelaser, de eerste laser die volledig ontwikkeld is voor ontharing.

  Aantal behandelingen
  Meerdere behandelingen zijn noodzakelijk in verband met de groeicyclus van het haar. Alleen de follikels waarvan de haren in de groeifase zijn, kunnen effectief geraakt worden. Bij de tussen- en rustfase van het haar zit de haar niet voldoende stevig in het follikel.
  Een permanente haarvermindering is afhankelijk per cliënt. Meestal zijn vijf of zes behandelingen nodig, om de vijf of tien weken. Het groeitempo van de haren is niet over het gehele lichaam hetzelfde. Zo zal haargroei in het gezicht sneller gaan dan bijvoorbeeld op de benen of armen.

  Couperose, spider naevi en rosacea
  Rode puntjes of vaatjes in het gezicht zijn vaak storend en kunnen ook klachten geven. Wanneer er zelfs puistjes bij voorkomen, kan het zijn dat er sprake is van rosacea. Wanneer de rode vaatjes behandeld worden, zijn vaak de meeste klachten ook verdwenen.
  In het geval van laserbehandeling bij couperose is de selectieve absorptie gericht op de oppervlakkige bloedvaatjes. De huid blijft intact, waardoor er weinig kans is op infecties en littekenvorming. Het kan zijn dat de vaatjes in een keer weg zijn, maar vaak zijn er meerdere behandelingen nodig.

  Pigmentvlekken
  Ook zijn bepaalde pigmentvlekken te behandelen met de laser. De meeste plekken zullen flink vervagen of zelfs helemaal wegtrekken. De laser zorgt ervoor dat de energie het teveel aan pigment verhit, waardoor het pigment kapot gaat en het lichaam het gaat afvoeren. Ook bij deze behandeling blijft de huid intact. Het kan wel zijn dat er een wat donkere schilfering komt. Dit is het pigment dat via de huid wordt afgevoerd. Er zijn tussen de drie en vijf behandelingen nodig om tot het mooiste resultaat te komen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply