Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Eindelijk écht van je klachten af

  Zucht, voel je wéér die pijn in je knie, schouder, rug of nek. Wanneer je pijnklachten niet vanzelf wegtrekken, stap je vaak naar de fysiotherapeut. Maar wat doe je als die jouw klachten ook niet kan verhelpen? Dan probeer je Dorntherapie!

  Als je al een langere poos last hebt van klachten in je rug of gewrichten, dan hebben je dokter of fysiotherapeut misschien het volgende tegen je gezegd: ‘Je moet er maar zien mee te leren leven’. Maar je hoeft niet bij de pakken neer te gaan zitten: er is écht iets aan te doen!

  Beenlengteverschil
  Wist je dat veel klachten in je rug en gewrichten kunnen voortkomen uit een beenlengteverschil? Een beenlengteverschil ontstaat doordat de kop van het dijbeen wat uit het heupgewricht zakt. Door verkeerde houdingen en gewoontes kunnen de pezen en banden van je ene heup meer uitrekken en zakt de kop van het dijbeen wat uit het heupgewricht, waardoor er een beenlengteverschil ontstaat. Het beenlengteverschil kan er ook voor zorgen dat je heiligbeen scheef gaat staan. Het gevolg: spanning en pijn in allerlei delen van je lichaam. Deze spanning kan tot allerlei klachten leiden, waaronder bekkenstabiliteit en bekkenscheefstand, ischias en klachten in je rug en schouders, maar ook tot hoofdpijn en migraine.

  Zacht en pijnloos
  Tijdens de Dorntherapie kan het beenlengteverschil op een eenvoudige manier worden gecorrigeerd. Na controle op eventuele scheefstand, gebeurt deze correctie op een zachte manier. Je beweegt hierbij één arm of been, terwijl de therapeut met de duimen op een voorzichtige manier de heup of de wervels weer op zijn plaats zet. Door het gelijktijdig bewegen van de lichaamsdelen, worden de spieren eventjes afgeleid, waardoor het terugbrengen van wervels en gewrichten naar de juiste plek op een zachte wijze kan plaatsvinden. Na de wervelkolom en de nek­wervels zijn ook de gewrichten in schouder, elleboog, pols en vingers aan de beurt. Ook wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor je doorbloeding beter wordt. De gehele Dornmethode is veilig en absoluut niet pijnlijk, maar juist zacht én ontspannend.

  Na de behandeling met de Dornmethode kan de Breussmassage worden gegeven. Deze ontspannende rugmassage heeft een diepe werking. De olie verwarmt de huid en dringt diep door. Na de behandeling zul je je heerlijk ontspannen voelen én je verlicht voelen van je pijn.

  Een beenlengteverschil kan leiden tot ­verschillende chronische klachten, zoals:
  • Scoliose
  • Klachten in je lage rug
  • Heupklachten
  • Kniepijn
  • Voetproblemen
  • Darm- en blaasproblemen
  • Nekklachten
  Bij deze én andere klachten kan Dorn therapie helpen!

  Op maat gemaakt behandelplan
  Richard van De Oosterse Hand helpt jou om je snel weer beter te voelen. Stap je naar een medisch specialist, dan wil je graag dat deze aansluit op jouw wensen, aandacht heeft voor jou en je klachten en dat je binnen een redelijke tijd het gewenste resultaat ziet. Richard begrijpt dat volledig. Samen met jou wordt een plan opgesteld voor een gerichte behandeling, dat op jouw wensen aansluit. In overleg bepaal je hoeveel behandelingen je wilt ondergaan, je hoeft dus niet bang te zijn dat het een langlopend traject gaat worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply