Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Eindelijk had ik een echte diagnose’
  Rate this post

  Ik had me nog nooit zo beziggehouden met ‘alternatieve geneeswijzen’. M’n huisarts had me tot dan toe altijd op een goede manier geholpen.

  Maar toen ik maar last blééf houden van mijn maag, wist hij het ook niet meer. Prikkelbaredarmsyndroom misschien? Hij schreef me extra vezels voor, maar die hielpen niet. En zo bleef ik maar last houden, totdat ik er niet langer mee wilde rondlopen. Ik wilde er echt iets aan gaan doen!

  Een vriendin van me raadde me aan om eens contact op te nemen met een mesoloog. Die zou méér tijd voor me hebben dan die 10 minuten die ik van de huisarts kreeg om mijn problemen te bespreken. En dat klopte ook. De mesoloog nam eerst een uitgebreid vragenformulier met me door, en daarna werd ik met behulp van een apparaat helemaal doorgemeten, op allerlei gebieden. En wat bleek? Ik kan koemelk niet goed verteren, waardoor m’n spijsverteringssysteem ontregeld geraakt is. Eindelijk had ik een echte diagnose. Ik kreeg daarna adviezen over voeding, en ik kreeg voedingssupplementen aangeraden.
  Hier kon ik mee aan de slag, en na een tijdje merkte ik dat de klachten minder werden. Ik had geen last meer van een opgeblazen gevoel, en ik ging me steeds beter voelen. Ik ben nog niet helemaal van mijn klachten af, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik, met de hulp van de mesoloog, op den duur weer helemaal gezond word!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply