Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Eindelijk genieten zonder restpijn hernia’
  Rate this post

  Marjolein (57) is tien jaar geleden geopereerd aan een rughernia. Door haar werk in de thuiszorg, waarbij ze veel moest bukken en tillen, had ze haar rug té zwaar belast. Een operatie hielp redelijk. Tijdens haar verhuizing, kwam haar rugpijn echter weer terug. Geestelijk was ze uitgeput. Zelf legde ze het verband met de aanhoudende pijn. Op welke wijze kon ze haar vinger maar niet op leggen.

  Marjolein: ‘Na de operatie van tien jaar geleden is mijn rug toch een zwakke plek gebleven. Al was het niet zo erg als voor de operatie, toch bleef ik pijn houden. Daarom was het zo fijn dat mijn werkgever me de kans gaf aangepaste werkzaamheden te gaan doen die mijn rug minder belastten. De helft van mijn uren ging ik administratieve taken doen en voor de overige uren, bij de mensen thuis, kreeg ik vooral patiënten toegewezen die nog redelijk mobiel waren en waarbij ik weinig hoefde te tillen. Zo lang ik maar goed oppaste, ging het redelijk. Ik heb me, voorafgaand aan onze verhuizing, wel een beetje zorgen gemaakt. Hoe zou het met mijn rug gaan? Gelukkig ging dat redelijk goed. Pas na de verhuizing werd de pijn heviger. Het was echt weer die pijn van tien jaar geleden: ik had een doof, pijnlijk en moe gevoel in mijn linkerbeen tijdens het lopen en staan. Dat vermeed ik zo veel mogelijk door te gaan zitten of liggen, want dan verdween de pijn wel voor even, maar ’s nachts lang in één houding liggen, kon ik nooit lang volhouden. Bovendien voelde ik me geestelijk uitgeput. Het was echt vreselijk!’

  Genieten
  Via de vader van haar schoondochter kwam Marjolein bij Wemeltje terecht. ‘Eerst hebben we samen mijn medische geschiedenis doorgesproken. Na een paar behandelingen, die overigens absoluut niet pijnlijk waren, maar juist heel ontspannend, verdween niet alleen de pijn, maar zat ik weer lekker in mijn vel. Fysiek én mentaal. Dit alles door mijn hormonale balans te herstellen. Zó fijn! Ik kan nu eindelijk volop genieten van mijn nieuwe huis en in werken heb ik ook weer plezier.’

  Welk verband hebben rugklachten en geestelijke uitputting?
  ‘Pijn in de onderrug of bil die uitstraalt naar de heup en benen wordt meestal veroorzaakt door een beknelling of uitrekking van zenuwwortels als gevolg van een uitstulping van de geleiachtige kern van een tussenwervelschijf, oftewel een hernia. Meestal ontstaat dit door zowel fysieke als mentale overbelasting. Mede de mentale overbelasting en de onregelmatige diensten zorgden bij Marjolein voor een hormonale onbalans. Dit zorgde voor een verhoogde spierspanning in haar onderrug die haar lichaamshouding dusdanig veranderde dat uiteindelijk een hernia kon ontstaan. De operatie verlichtte de druk op haar zenuwwortels maar de verhoogde spierspanning, als gevolg van de hormonale onbalans, verdween echter niet uit haar lichaam. Dit hing samen met geestelijke uitputting. Bij Marjolein was daar na haar onregelmatige diensten en verhuizing duidelijk sprake van.’

  Hoe ziet een behandeltraject eruit?
  Wemeltje: ‘Na een uitgebreid intakegesprek heb ik Marjoleins wervelkolom onderzocht. Uit de stand van de wervelkolom kan ik namelijk veel informatie halen en terug herleiden waarom eventuele blokkades of spierspanningen zijn ontstaan. Door mentale uitputting was bij Marjolein rond haar lendenwervels, waar zenuwuitlopers naar je hormonale klieren lopen, een sterk verhoogde spierspanning aanwezig. Ondanks dat geestelijke uitputting ontstaat door extra stress en druk uit je omgeving, werk of relatie, kan dit toch via de lichamelijke weg worden aangepakt. Met behulp van elektro-acupunctuur heb ik namelijk de spierspanning rond de wervelkolom als het waren in ontspanning ‘geforceerd’. Dit fenomeen ontstaat mede door de nier- en blaasmeridianen – de zogenoemde energiebanen – in balans te brengen. Dat wordt altijd als een heel fijne behandeling ervaren. Je voelt meteen de ontspanning. Om dit proces extra te stimuleren, heb ik een unieke samenstelling van homeopathie, speciaal afgestemd op Marjolein, gemaakt. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam doet de rest. Juist door haar hormonen terug in balans te brengen, verdwenen bij Marjolein de verhoogde spierspanning, de pijn in haar rug én haar gevoel van geestelijke uitputting.’

  Je natuurlijke balans is te bereiken door:
  – een persoonlijke benadering
  – in alle rust behandelen
  – samen, in overleg, komen tot een oplossing!

  Wemeltje is aangesloten bij Quasir en lid van de beroepsvereniging CAT-complementaire therapeuten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply