Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eindelijk is het het moment daar!
  Rate this post

  De test laat twee streepjes zien: je bent zwanger! Tijdens deze bijzondere fase, waarin je naast de roze wolk ook geconfronteerd wordt met allerlei vragen en onzekerheden, wil jij natuurlijk zo goed en persoonlijk mogelijk begeleid worden. Veel tijd en aandacht, antwoorden op jouw vragen én een warme, betrokken sfeer zijn hierbij belangrijke waarden.

  Centering Pregnancy
  Heb jij al weleens van ‘Centering Pregnancy’ gehoord? Dit is nét iets anders dan de huidige individuele controles gedurende de zwangerschap (die uiteraard ook worden aangeboden bij de Lekbrug). Hoe het werkt? Samen met een groep van rond de tien andere vrouwen volg je gezamenlijke bijeenkomsten. De bijeenkomsten beginnen met medische controles. Je meet zelf je bloeddruk en gewicht en noteert deze in je zwangerschapsboek. Afgeschermd van de groep worden je controles besproken en doet de verloskundige het uitwendig onderzoek: het voelen van de buik en luisteren naar het hartje met de doptone. Daarna wordt er verder gegaan in groepsverband. Tijdens deze bijeenkomsten, die onder de leiding van een verloskundige van de Lekbrug plaatsvinden, worden er onderwerpen besproken die aansluiten op de huidige fase van de zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan mogelijke kwalen, voorlichting over de bevalling en informatie over de kraamtijd en het ouderschap. Dit alles gebeurt op een leuke, laagdrempelige en creatieve manier.

  Een echte aanrader!
  Waarom is ‘Centering Pregnancy’ nou een echte aanrader? Een standaard zwangerschapscontrole duurt tien minuten. Na het meten van de bloeddruk en het luisteren naar het hartje is er niet veel tijd voor het geven van informatie of voor het beantwoorden van vragen. Een ‘Centering Pregnancy’-sessie duurt gemiddeld twee uur: véél tijd dus! Hierdoor word je uitgebreider geïnformeerd, waardoor je de bevalling met nog meer vertrouwen tegemoet zult zien.
  Bovendien laten Amerikaanse onderzoeken mooie resultaten zien. Beschreven voordelen zijn bijvoorbeeld een betere voorbereiding en voorlichting op de bevalling, meer sociale steun en minder stress tijdens de zwangerschap. Kortom: de moeite waard om het ook een kans te geven!

  Kom je naar het Hartjesspreekuur?
  Vind je de periode tussen twee controles te lang, en wil je tussendoor het hartje van je kindje even horen? Dat snappen de verloskundigen van De Lekbrug maar al te goed. Daarom hebben zij speciaal voor vrouwen die tussen de dertien en de zesentwintig weken zwanger zijn, het Hartjesspreekuur ingericht. Tijdens het spreekuur kun je het hartje van je baby horen door middel van de doptone. Hoe fijn: je mag zo vaak komen als je wilt, en er zijn geen kosten aan verbonden. Het maken van een afspraak is niet nodig; je wordt gezien op volgorde van binnenkomst. Dit zijn de exacte dagen en locaties van het spreekuur:

  – elke maandag van 8.30 tot 9.00, locatie Podiumweg 1 in IJsselstein
  – elke vrijdag van 8.30 tot 9.00, locatie Louis Armstronglaan 7, Leidsche Rijn

  Uit liefde voor het liefste!
  Professioneel, eigentijds, modern en vooruitstrevend. Dát zijn de kernwoorden die bij de kleinschalige verloskundigenpraktijk De Lekbrug passen. De praktijk is opgedeeld in twee teams. De verloskundigen hebben allemaal één doel: jou met liefde en enthousiasme, gecombineerd met ruime kennis en ervaring, begeleiden bij jouw zwangerschap en bevalling. Dit doen zij op een unieke en respectvolle manier, en al vanaf de eerste echo tot en met de eerste tijd na de bevalling. Door het werken in twee teams kun je rekenen op een persoonlijke benadering, en is er altijd een vertrouwde achterwacht aanwezig. De Lekbrug is hét adres voor een uitgebreid zorgaanbod. Naast de begeleiding tijdens zwangerschap, bevalling en het kraambed kun je ook terecht bij het Echocentrum LR voor medische echo’s (waaronder de 20-wekenecho) en pretecho’s, en voor het versieteam, dat kindjes in stuitligging naar hoofdligging draait. Bovendien plaatsen de medewerkers spiralen.

  ‘Veilig en vertrouwd’
  ‘Er werken alleen maar geweldig lieve vrouwen, die altijd voor je klaarstaan. Ze luisteren, denken met je mee en geven je een veilig en vertrouwd gevoel.’

  ‘Alle tijd voor al je vragen’
  ‘Tijdens mijn zwangerschap en bevalling ben ik supergoed begeleid. De verloskundigen hadden altijd alle tijd voor het beantwoorden van al mijn vragen, en namen ook alle tijd om naar mijn kindje te kijken en te luisteren.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply