Rate this post
 • Eindelijk laat ik het jojo-tijdperk achter me
  Rate this post

  Een typische jojoër: zo omschrijf ik mezelf. Al zolang ik mij kan herinneren, ben ik bezig met lijnen. Ik begin dan elke keer vól enthousiasme aan een nieuw dieet. Om er vervolgens, na een maand of of twee, weer mee te stoppen. Ik had namelijk ontzettend veel moeite om al die lekkernijen te laten staan. Als ik dan een keer ‘zondigde’, voelde ik me ontzettend schuldig. Ik was het levende bewijs dat dergelijke crashdiëten dus écht niet werken. Want voordat ik het wist, wees de weegschaal een nog hoger gewicht aan dan voorheen.

  Die tien kilo overgewicht die ik in de loop der jaren had opgestapeld, zat mij in de weg. Maar minstens zo erg was die futloosheid. ‘s Avonds, na mijn werk, bleef ik elke dag het liefste op de bank hangen. Hier werd ik logischerwijs alleen maar suffer van. Gelukkig kwam ik tot het besef dat er écht iets anders moest, en ben ik hulp gaan zoeken. Dat betekende: de bank af dus.

  Op zoek naar een persoonlijke coach
  Sporten in een massale, anonieme sportschool leek me niets. Ik zag mezelf niet staan tussen al die kracht­patsers en ‘fitgirls’. Ik wilde een plek die kleinschaliger was, en waar ik op persoonlijke en deskundige begeleiding kon rekenen. Tijdens een zoektocht op internet kwam ik uit op Women’s Line. Toen ik las dat je hier begeleiding op maat krijgt van een professionele coach, én traint in kleine groepjes met alleen maar vrouwen, was ik meteen om. Gelukkig: ook in het echt bleek het bij Women’s Line hartstikke fijn te zijn. De sfeer is prettig, de trainsters én de andere sporters zijn stuk voor stuk prettig, én er zijn veel mogelijkheden. Omdat ik al tijdenlang niet had gesport, was het prettig dat ik het sporten en het bewegen rustig kon opbouwen. Zo was het mogelijk om te bewegen in de ‘TFM-cabine’. In een verwarmde cabine voer je, al liggend op je rug, allerlei oefeningen uit die stuk voor stuk goed te doen zijn. Je traint er je hele lichaam mee, zodat je echt strakker wordt. Doordat de oefeningen om de zoveel tijd worden aangepast door je persoonlijke coach, hou je er lol in. En wat ik ook fijn vond, was dat het ook mogelijk was om mijn cellulite en irritante vetrandjes aan te pakken. Dit kon namelijk met compressietherapie en RF-therapie. Omdat een bewuste leefstijl ook samengaat met bewuste voeding, kreeg ik ook op maat gemaakt voedingsadvies. Gelukkig zijn ze bij Women’s Line óók geen fan van crashdiëten. Dankzij de coaching heb ik elke dag inspiratie voor lekkere en verse maaltijden.

  Maar waar je natuurlijk het meest benieuwd naar bent, zijn mijn resultaten! Het feit dat ik inmiddels zeven kilo ben kwijtgeraakt, heeft veel voor mijn zelfvertrouwen en humeur gedaan. Iedereen om mij heen lijkt ook te merken dat ik lekkerder in mijn vel zit. Ook de complimentjes van anderen dat ik er zo goed uitzie, zijn mooi meegenomen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat ik me veel fitter voel. Om te voorkomen dat ik niet terugval in mijn oude gewoontes, blijf ik voorlopig op controle komen. Ik heb er dus al vertrouwen in dat ik het ‘jojo’-tijdperk voorbij ben, en dat ik deze mooie resultaten blijf vasthouden.

  Hanna (34)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply