Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Eindelijk mag het anders… kop of munt!

  Soms lijkt iets ongunstig. Een ziekte, vervelende gebeurtenis, scheiding, ontslag of iets wat totaal onverwachts een abrupte switch in je bestaan veroorzaakt.

  Elke situatie is een uitdaging om anders te kijken. Kijk je met een angstige blik naar alles wat je overkomt, dan rijzen slechts doemscenario’s op. Kijk je echter met een positieve blik naar een situatie, dan zie je een nieuw scenario verschijnen.

  Inzicht in je strategieën
  Vanuit paniek en angst reageren geeft vaak dezelfde resultaten. Handelen vanuit oude strategieën die ooit hebben gewerkt maar die altijd hetzelfde resultaat hebben opgeleverd, levert op een gegeven moment niets op. Om iets anders te ervaren, heb je inzicht nodig in wat jouw strategieën zijn geweest om met een bepaalde situatie om te gaan. Aangezien dit soort strategieën al op heel jonge leeftijd zijn gevormd, is het vaak lastig om te zien of ontdekken waarom je iets maar blijft herhalen; op dezelfde manier, maar soms in een andere vorm.

  De balans opmaken
  Maak de balans op en beschrijf het resultaat van wat je in de toekomst wilt ervaren. Beschrijf het zo specifiek en gedetailleerd mogelijk.

  Orde in de chaos
  Ordening kun je aanbrengen in alles wat chaos heeft veroorzaakt. Opschrijven en helder maken geeft structuur om iets te veranderen. Dit model wordt ‘logische niveaus’ genoemd en is een methode ontwikkeld vanuit NLP (neuro linguïstisch programmeren). Zo kun je de eerste stap zetten om verandering in je leven teweeg te brengen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply