Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eindelijk van je rugpijn af
  Rate this post

  Veel mensen hebben last hebben van rugklachten. De meesten wachten veel te lang om deze klachten op de juiste manier te laten behandelen, waardoor de klachten blijven aanhouden, kunnen verergeren en een belemmering kunnen vormen in het uit­voeren van dagelijkse bezigheden. 

  Chiropractie is een wereldwijd toegepaste, natuurlijke geneeswijze. Bij deze vorm van geneeskunde staan het bewegingsapparaat (wervelkolom, gewrichten, ledematen en spieren) en het zenuwstelsel centraal. Het centrale zenuwstelsel is het innerlijke (interne) communicatie­systeem. Het bevindt zich in de schedel (de hersenen) en het ruggenmerg, dat door de wervelkolom loopt. Hiervandaan vertakken de zenuwen zich naar onder andere de armen, benen en organen. Vergelijk het zenuwstelsel maar met een telefooncentrale: als er ergens een storing is, kan dat overal in het lichaam gevolgen hebben. Door bijvoorbeeld een val, door werk en overbelasting of spanning kan een rugzenuw op een bepaalde plek bekneld raken, wat kan leiden tot (hoofd)pijnklachten, met een uitstraling naar andere lichaamsdelen. De chiropractor oefent met zijn handen druk uit op de wervels om ze te corrigeren en weer in balans te brengen.

  Te behandelen klachten
  Veel klachten die een relatie hebben met het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat, kunnen worden behandeld: niet alleen rugpijn, maar ook bijvoorbeeld nek- en schouderklachten, RSI-problemen, spit, hernia, artrose, ischias en hoofdpijn. Door het grote scala aan technieken is chiropractie geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Voorafgaand aan de behandeling is er een intakegesprek, waarna een behandelplan wordt opgesteld. Het aantal behandelingen varieert en hangt onder meer af van de leeftijd, klacht(en), conditie en leefstijl.

  Preventief
  Hoewel veel mensen pas naar de chiropractor gaan als ze al klachten hebben, is een preventieve behandeling, zo eens in de drie maanden, zeer aan te raden. Veel mensen gaan regelmatig naar de tandarts voor controle of om problemen vóór te zijn; waarom dan niet ook naar een chiropractor voor de optimale functie van het lichaam?

  30 jaar ervaring
  Chiropractor Paul Kreukniet heeft zijn opleiding gevolgd in Engeland, en is zijn praktijk in Rhoon begonnen in 1988. Inmiddels is er ook een vestiging in Brielle, in Geuzenstaete. Beide praktijken zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Paul heeft een goede samenwerking met huisartsen, en kan eventueel doorverwijzen. Ook werkt hij samen met een fysiotherapeut, osteopaat en homeopaat, zodat de cliënt de best mogelijke behandeling kan krijgen. Behandelingen worden mogelijk deels vergoed uit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply