Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eindelijk van je angst af
  Rate this post

  Hoe opdrachtgevers bij mij terechtkomen? Dat gaat vaak doordat zij mijn website hoog in de Google zoekresultaten vinden als zij op ‘angst’ zoeken. Met de zoekopdracht ‘liftangst’ sta ik ook heel hoog.

  Liftangst is een veel voorkomende angst, en met de training die TranQ geeft om ervanaf te komen, zijn al heel veel mensen geholpen. Veel van die mensen krijgen de training aangeboden vanuit hun werkgever die naar hoogbouw verhuist of wordt het door een arbo-arts of bedrijfsmaatschappelijk werk aangeraden wanneer zij er te veel hinder van ondervinden in hun beroep.

  Ik had een marketingadvies gekregen om een cliënt die een geslaagde training om van angst af te komen afgerond had, te vragen haar of zijn verhaal te vertellen. Dat zou mensen die wel willen maar niet weten waar zij terecht kunnen of net nog niet genoeg gemotiveerd zijn om de stap naar een oplossing te zetten, over de streep kunnen helpen. Daar zit wat in.

  Grote opluchting
  Als je jarenlang tobt met een probleem zoals liftangst of een andere fobie, ben je meestal heel goed geworden in het vermijden van dat probleem en ook om het bij zo min mogelijk mensen in je omgeving bekend te laten worden, vaak door schaamte en ook een heel groot stuk door onbegrip vanuit je omgeving. Denk maar eens hoe we snel geneigd zijn iemands angst te sussen met het vertellen dat het echt niet gevaarlijk is. Tja, als het zó overging, dan hadden niet zoveel mensen er last van. Dus als je zwijgend lijdt en ineens leest of hoort van iemand die ook zoiets heeft, dan is dat een heel grote opluchting. Je stapt namelijk niet zo snel naar je huisarts als je je verder goed voelt. En zeker als je dan leest of hoort dat iemand zoals jij van die angst is afgekomen, het haar of zijn leven niet langer beheerst, dan is je interesse vaak pas echt goed gewekt. Kun je nagaan als je zou horen wat zo’n training nu eigenlijk behelst, of dat het die ander zoveel vrijheid gebracht heeft.

  Veiligheid en vertrouwelijkheid
  Daar had de marketingadviseur een goed punt, en toch kan en wil ik daar niets mee… Het zit namelijk zo: iedereen die bij TranQ terechtkomt, leert al in het intakegesprek dat veiligheid én vertrouwelijkheid de belangrijkste waarden zijn die de relatie tussen ons, de cliënt en de psycholoog / trainer kenmerken. Wij zullen dan ook nooit iemands persoonlijke verhaal voor onze naamsbekendheid inzetten. Mond-tot-mondreclame daarentegen heel graag, want niemand wil beperkt zijn door angst als het niet hoeft.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply