Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eindelijk van je hoofdpijn af
  Rate this post

  Heb je al langere tijd last van hoofdpijn en kom je er maar niet vanaf? Je hoeft je er niet bij neer te leggen. Laat je van je klachten afhelpen bij De Hoofdpijnbalie!

  Als je chronische hoofdpijn of migraine hebt, ben je bepaald niet de enige: in Nederland lopen er 2,5 miljoen mensen mee rond, van wie er 70.000 zoveel last hebben van hun klachten, dat ze dagelijks overdag op bed liggen.
  Gilian Raaijmakers van De Hoofdpijnbalie is fysiotherapeut, en heeft al veel mensen geholpen. Belangrijk bij zijn aanpak is de aandacht voor de gebeurtenissen in het verleden die als een ‘trigger’ hebben gewerkt op je klacht, bijvoorbeeld een ongeval of een overlijden. Die heeft er in hoge mate voor gezorgd dat de belastbaarheid van je lichaam omlaag is gegaan, zodat je lichaam snel overprikkeld raakt en bij nieuwe prikkels zichzelf niet meer kan herstellen. Deze triggerpoints kunnen zorgen voor een centrale sensitisatie van het lichaam, die nek-schouderpijn veroorzaakt, met een uitstraling naar het hoofd. Met dry needling worden spierverhardingen ontspannen via het gericht prikken met een naald binnen de spier.
  Meestal is er al na één behandeling een positief effect op de nek- en schouderpijn, met een verlichting van de hoofdpijn. Aangeraden wordt om in de eerste weken elke week een behandeling te ondergaan; daarna wordt de frequentie afgebouwd. De behandelingen van De Hoofdpijnbalie vallen onder ‘fysiotherapie’ en worden door de meeste zorgverzerkaars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Naast de behandelingen voor hoofdpijn heb ik ook goede resultaten bij behandeling van fibromyalgie, burn-out, tennis/golf arm, sportblessures, chronische lage rugklachten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply