Rate this post
 • Eindelijk van je klacht af
  Rate this post

  Gewrichtsklachten, hoofdpijn, darmproblemen, maagklachten, menstruatieproblemen. Dit zijn een aantal klachten die je met geneesmiddelen weliswaar kunt tegengaan, maar het kan maar zo zijn dat de klachten na een tijdje weer terugkeren. Dit komt doordat de oorzaak van deze klachten niet aangepakt wordt. In dat geval kan een osteopaat uitkomst bieden. Martine Jansen van OsteoMartine helpt patiënten vanuit haar praktijk in Puttershoek van allerlei klachten af.

  De osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen (gewrichten, organen en schedel) die goed moeten kunnen bewegen. Als het lichaam gezond is, gebeurt dat ook. Maar als het evenwicht verstoord is geraakt, heeft het lichaam hulp nodig om het evenwicht te herstellen. Een osteopaat kan het lichaam daarbij helpen.

  Oorzaak klacht wegnemen
  Osteopaten zijn opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht, die zich niet altijd hoeft te bevinden op de plek waar de klacht zich voordoet. Zo kan hoofdpijn bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een lever- of darmprobleem. De osteopaat onderzoekt dus niet alleen de plek waarop de klacht optreedt, maar het hele lichaam, en gaat daar aan het werk waar die de oorzaak aantreft. Een osteopaat schrijft geen medicijnen voor, maar maakt met de handen los wat los moet zitten. De osteopaat probeert tijdens de behandeling de oorzaak van de klacht weg te nemen, zodat het lichaam zichzelf verder kan herstellen.
  Elke behandeling bij OsteoMartine begint met een uitgebreide intake, waarbij onder meer de ziektegeschiedenis van de patiënt aan bod komt. Hierna vindt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek plaats waarbij de beweeglijkheid van het lichaam wordt getest. Met de gevonden conclusies gaat Martine vervolgens aan de slag. Doorgaans volstaan 4 tot 6 behandelingen, met steeds een tussenliggende periode van 2 tot 6 weken, om een verbetering of oplossing van de klacht te zien.

  Van baby tot volwassene
  Osteopathie is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Baby’s met bijvoorbeeld reflux of darmkrampen, en zwangere vrouwen met bekkeninstabiliteit kunnen met deze behandelwijze goed geholpen worden. Ook is osteopathie prima geschikt voor sporters.

  OsteoMartine is direct toegankelijk. Er is dus geen verwijzing nodig van een arts. Eventueel kan Martine patiënten door- of terugverwijzen naar een (huis)arts of andere specialist.

  Behandelingen worden door bijna alle zorgverzeke­raars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply