Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eindelijk van je nare ervaring af
  Rate this post

  Geen maandenlange moeilijke gesprekken over onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden. Gewoon geconcentreerd terugdenken aan het trauma en dan kijken naar de hand die heen en weer beweegt of luisteren naar de klikjes op je oren links en rechts. Een paar behandelingen en weg is het trauma. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een nieuwe therapie en de resultaten zijn verbluffend.

  EMDR is een moderne behandeling om nare ervaringen mee te verwerken. Daarbij kan het gaan over angstaanjagende beelden, herinneringen en nachtmerries, die telkens herbeleefd worden. Denk daarbij aan voorbeelden zoals verkrachting, incest, overval of een ongeluk. EMDR zorgt ervoor dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Het wordt dus steeds gemakkelijker om aan de gebeurtenis terug te denken, zonder dat je daar heftig op reageert.
  Cliënten reageren heel verbaasd na een EMDR-behandeling: ‘Ik kan het amper meer oproepen!’ ‘Het lijkt wel alsof de herinnering verbleekt / vergrijsd is!’

  EMDR kan ook ingezet worden bij schrik en vermijding of angst ergens voor, zoals pleinvrees (agorafobie), smetvrees, angst voor spinnen, of angst om enge ziektes te hebben (hypochondrie).
  EMDR is op dit moment de meest effectieve en de snelste behandeling van traumatische gebeurtenissen, angsten, fobieën en PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis).
  Een eerste intake is gratis. Heb je nog vragen over EMDR, mail of bel me gerust.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply