Rate this post
 • Eindelijk van je pijn af
  Rate this post

  Bij verschillende chronische aandoeningen ligt de oorzaak van de genezingsproblemen in een be­lemmerde doorbloeding. Verkalking van de vaten en andere beschadigingen kunnen zorgen voor een verminderde toevoer van bloed. Hierdoor komt er minder zuurstof naar de weefsels, terwijl dit gas juist noodzakelijk is voor allerlei herstelprocessen in het lichaam.

  De gevolgen van een verminderde doorbloeding is te compenseren door de hoeveelheid zuurstof in het bloed te verhogen. Daardoor is er namelijk minder bloed nodig om toch voldoende zuurstof af te geven. Met hyperbare zuurstoftherapie is dat effect goed en relatief eenvoudig te bereiken.

  Verhoogde druk
  ‘Hyperbare zuurstof’ betekent letterlijk ‘zuurstof onder hoge druk’. Dat wil niet zeggen dat we onder een verhoogde druk zuurstof in het lichaam persen. Het betekent dat een persoon zuurstof inademt, terwijl deze zich in een ruimte bevindt waar een grotere druk heerst dan op zeeniveau. De druk bepaalt namelijk de hoeveelheid van een gas (zuurstof). Hoe hoger de druk, hoe meer de hoeveelheid zuurstof toeneemt. Door de combinatie van 100% zuurstof en een verhoogde omgevingsdruk krijgt men heel veel extra zuurstof in het lichaam. Om precies te zijn 12 keer zo veel.

  Positieve gevolgen
  Door de grote hoeveelheid zuurstof verspreidt dit zich gemakkelijker en vooral verder vanuit de bloedvaten. Het stimuleert de afweer en de bouwprocessen in het lichaam. Er ontstaat ingroei van nieuwe bloedvaten. Littekenweefsel wordt vitaler en meer functioneel. Hyperbare zuurstoftherapie remt de groei van bacteriën en verhoogt het effect van antibiotica. Bij 9 verschillende indicaties is de werking dusdanig goed wetenschappelijk aangetoond, dat de zorgverzekeraar de behandeling volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

  Het betreft dan alle aandoeningen die veroorzaakt zijn door een bestraling, chronische (diabetische) wonden, chronische infecties in botweefsel, plastisch chirurgische ingrepen, koolmonoxide vergiftiging enzovoort. Verwijzing door de huisarts, bedrijfsarts of behandelend medisch specialist is noodzakelijk.

  Hypermoderne kamer
  In de Plaspoelpolder in Rijswijk is een volledig nieuwe, hypermoderne kamer neergezet waarin men onder comfortabele omstandigheden deze behandeling ondergaat. Ook patiënten met claustrofobie kunnen hier terecht. Zowel de kamer als de begeleiders zijn volledig toegerust om problemen die hiermee samenhangen weg te nemen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply