Rate this post
 • Eindelijk van uw schimmelnagels af
  Rate this post

  Huidtherapie Amersfoort is een praktijk voor huidtherapie in brede zin van het woord. Aandoeningen als acne, overbeharing, oedeem, pigment-/ vaatafwijking en littekens worden op serieuze en professionele wijze behandeld. Sinds kort is ook behandeling voor schimmelnagels mogelijk door middel van de FOX III laser.

  2 tot 14% van alle volwassenen krijgt een keer te maken met een schimmelnagelinfectie, medisch bekend als onychomycose. Een schimmel die zich voedt met keratine, een proteïne in de nagel, is schuldig aan deze nare infectie. Schimmelkolonies floreren in een vochtige omgeving en dringen het nagelbed binnen via de buitenrand van de nagel. De schimmelnagelinfectie kan zich als pijnlijk manifesteren, kan het lopen beïnvloeden en kan tot een negatief zelfbeeld leiden.
  Sommige voorgeschreven medicijnen kunnen hevige bijwerkingen vertonen en geven niet altijd het beste behandelresultaat. Een andere, wat meer radicale manier, is het chirurgisch laten verwijderen van de gehele nagel. Niet een erg populaire methode. Lasertherapie als behandeling neemt toe in populariteit als therapie om de infectie effectief te bestrijden.

  Behandeling
  De laserstraal wordt gedurende de behandeling langzaam en in een regelmatig patroon langzaam over het nagelbed bewogen. De laser genereert warmte onder de nagel midden in de schimmelkolonie. Tijdens de procedure kunt u een lichte pijnsensatie voelen.
  Afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie vinden de eerste 2 behandelingen 1 keer per maand plaats, de derde behandeling na 3 maanden. Daarna komt u na 3 maanden terug voor controle. Indien nodig wordt de behandeling herhaald.
  De behandeling van alle tien de tenen duurt ongeveer 15 minuten.

  Kenmerken van de behandeling:
  – veilig
  – effectief
  – geen bijverschijnselen
  – geen schade aan de behandelde nagel en aan het omliggende weefsel
  – sokken en schoenen kunnen direct na de behandeling weer gedragen worden
  – u mag direct uw nagels weer lakken
  – geen herstelperiode na de behandeling noodzakelijk

  Resultaat
  U zult het resultaat niet onmiddellijk zien. Na een periode van een aantal maanden resulteert de behandeling in een gezonde uitgroei van de nagel.
  Nagels groeien langzaam, dus een belangrijke verbetering zal in de eerste maanden niet te zien zijn. Een geleidelijke groei naar een gezonde nagel duurt 9 tot 12 maanden.

  Wat kunt u zelf doen?
  – 2 keer per dag uw voeten insmeren met een antischimmelcrème
  – regelmatig naar de pedicure om uw nagels dun te houden
  – elke dag schone sokken dragen
  – 1 keer per week de schoenen behandelen met antischimmelpoeder
  – regelmatig uw beddengoed wassen (ook sokken, badmat liefst op 90 graden)

  Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (gedeeltelijk) de behandeling. Vraag na bij uw zorgverzekering!

  Afspraak maken
  Een verwijzing voor huidtherapie is niet nodig omdat we direct toegankelijk zijn. Dit geldt echter niet voor chronische aandoening zoals lymfoedeem. Vanuit de aanvullende verzekering worden behandelingen als acne, camouflage, oedeem en ontharing vergoed.

  Huidtherapie Amersfoort is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister. De praktijk is dagelijks geopend en heeft ruime openingstijden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply