Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Eindelijk verlost van die jeukende ogen en niesbuien’
  Rate this post

  Ik heb al jaren last van hooikoorts en daardoor altijd een hekel aan de lente. Hooikoorts is namelijk echt heel vervelend. Als de pollen in de lucht zijn, heb ik continu last van jeukende, rode ogen, niesbuien en een verstopte neus. Het is net alsof ik constant verkouden ben en daar word ik doodmoe van!
  Ik heb medicatie van de huisarts gekregen en dat hielp wel, maar ik vind het niet fijn om daar afhankelijk van te zijn. Vorig jaar mailde mijn tante me een tip: zout­therapie is echt iets voor jou! Ik had daar nog nooit van gehoord, dus ik googlede wat en kwam terecht bij de Zoutkamer in Kampen. Wat een interessante materie: als ik het goed begreep, zou ik door zout een stuk minder last van mijn hooikoorts kunnen hebben. Ik las allerlei enthousiaste reacties van bezoekers, dus dat wilde ik zelf ook wel eens proberen!

  Inmiddels ben ik meerdere keren in de zoutkamer geweest en ik merk echt dat mijn hooikoorts verminderd is. Om te voorkomen dat ik de komende tijd weer veel last krijg, ben ik juist in de winter ook gewoon naar de zoutkamer blijven gaan. De lente komt er weer aan, maar dit jaar heb ik er wél zin in!

  – Erica (34)

  Wat is zouttherapie?
  Zouttherapie is een inhaleringstherapie om symptomen van onder andere hooikoorts, astma, bronchitis, COPD, allergieën, chronische verkoudheid en griep op een 100% natuurlijke manier aanzienlijk te verminderen. ‘Meestal wachten we tot (chronische) luchtwegklachten zich weer openbaren voordat we er maatregelen tegen gaan nemen’, zegt eigenaar Roland Prins van Zoutkamer Kampen. ‘Door hier tijdig op in te spelen door preventief een zoutkuur te volgen, kun je de mate van deze klachten beperken en soms zelfs voorkomen.
  Daarnaast is zouttherapie eveneens heilzaam bij huidklachten, zoals psoriasis en eczeem.’

  Hoe werkt het?
  ‘In een specifiek ingerichte ruimte, de zoutkamer, zijn wanden en vloeren bedekt met een laag zout. Een halogenerator vermaalt en verstuift minuscule zoutdeeltjes in de lucht om het natuurlijke klimaat uit de mediterrane zoutgrotten na te bootsen’, legt Roland uit. ‘Deze zoutdeeltjes kunnen nu gemakkelijk worden ingeademd tot diep in de longen en sinussen en zorgen zo voor het heilzame effect van zouttherapie.’ Bij een aangename temperatuur, een ontspannen muziekje én liggend op een luie stoel verblijf je maximaal 50 minuten in een sfeervolle zoutkamer met over het algemeen niet meer dan 3 of 4 personen tegelijk om de rust en persoonlijke benadering door Zoutkamer Kampen te kunnen waarborgen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply