Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Eindelijk weer soepel en pijnloos bewegen

  Pijn is het waarschuwingssysteem van je lichaam. Je voelt een scheut als je een hete pan aanraakt, of als je hard je teen stoot tegen een tafel. Je voelt het ook als je een dag voorovergebogen over je bureau hebt gezeten, of wanneer je een spiertje verrekt door een verkeerde stap te zetten. Je weet dan waar de pijn vandaan komt. Het doet zeer, dat wel, maar je weet in ieder geval wat de oorzaak is.

  Maar wat als je pijn hebt die geen duidelijke oorzaak heeft? Je krijgt dan kramp bij iedere stap die je zet, of je hebt last van een zeurende steek in je hoofd die maar aan blijft houden. Klachten zoals rug- en nekpijn, problemen in je gewrichten, hoofdpijn en pijn door maagzuur en constipatie zijn allemaal erg vervelend, en vaak moeilijk op te lossen. Maar de klok tikt alsmaar door, terwijl je met de pijn blijft zitten.

  Lichaam als geheel
  Ook deze pijn heeft vaak een oorzaak, zelfs als je die niet direct aan kunt wijzen. Saskia Breinburg van Osteopathie Veerkracht vertelt dat het belangrijk is om naar je lichaam als geheel te kijken. ‘Ik onderzoek niet alleen de klacht zelf, maar ook vooral de oorzaak van de klachten. Die kan namelijk heel ergens anders liggen.’

  Een persoonlijke aanpak
  Saskia vertelt dat osteopathie kan helpen bij deze pijnklachten. ‘Mijn klanten hebben vaak last van pijn, of zijn minder mobiel dan ze waren. Zij hebben dan last van blokkades in hun spieren. De klacht is bij iedereen anders, mijn aanpak is dus niet elke keer hetzelfde. Soms kan ik beginnen bij het aanpakken van de oorzaak, andere keren is het nodig om eerst de pijn tot rust te krijgen. Ook kan de een baat hebben bij stevige technieken, terwijl bij anderen, bijvoorbeeld ouderen, rustigere technieken beter werken. Ik kan osteopathie ook toepassen voor problemen bij kinderen. Zij hebben dan bijvoorbeeld last van spuugklachten, ze huilen veel, ontwikkelen een voorkeurshouding of overstrekken.’

  Een pijnloos leven
  Met osteopathie kun je eindelijk beginnen aan een leven zonder die vertrouwde pijn, en weer soepel bewegen. Je kunt dan weer rustig opstaan zonder dat de klacht direct alweer opspeelt. Saskia vertelt dat ze zelf ook een nieuwe start in de pijplijn heeft zitten: binnenkort is zij, naast haar praktijk voor kinderosteopathie in Amsterdam ZuidOost, te vinden in Zaandam. Daar gaat ze behalve osteopathie ook psycho-neuro-immunologietherapie (PNI) geven, een therapie die naast het fysieke aspect ook kijkt naar je levensstijl. Slaap en voeding kunnen bijvoorbeeld veel invloed hebben op je gezondheid. Als je problemen hebt met je gewrichten of pijn voelt waarvan je de oorzaak maar niet kunt vinden kun je altijd bij Saskia aankloppen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply