Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eíndelijk van die zeurende pijn af!
  Rate this post

  Steeds weer die uitstralende, doffe pijn richting je lies of bovenbeen? Steeds weer die zeurende pijn in je onderrug? Je denkt dat het wel over zal gaan. Dat het wel meevalt. De klachten belemmeren jou nog nét niet erg genoeg om aan de bel te trekken. Herken jij dit patroon en pijnklachten in jouw lichaam? Dan is het zeker van belang om aan de bel te trekken, want het wordt vaak alleen maar erger.

  Vaak worden doffe, zeurende pijnen, die naar andere gedeelten van jouw lichaam uitstralen, veroorzaakt door triggerpoints. Die triggerpoints ontstaan als jij minder belastbaar bent. Denk daarbij aan verminderde weerstand door kou / tocht enzovoort. Een triggerpoint is een specifiek type spierknoop die, naast dat het pijn doet als je erop drukt, gekenmerkt wordt door een pijnbeeld in een ander gebied, specifiek passend bij dat punt. Als jij lang met jouw triggerpoints doorloopt, worden de klachten vaak alleen maar erger en kost het meer tijd om er weer vanaf te komen. Als jij je hebt laten behandelen, voel jij je weer hersteld, jouw pijn vermindert, je slaapt beter en bewegen gaat gemakkelijker. Hierdoor verloopt jouw dagelijks leven gemakkelijker, heb je meer energie en is er weer ruimte om te genieten.

  Dry needling
  Wanneer je in een elastiekje dat tussen twee uiteinden is gespannen knopen legt, wordt dit elastiekje korter en neem de spanning toe. Als je dit vergelijkt met een spier, ontstaat door spanning minder beweeglijkheid in de gewrichten. Bij een dry needling-behandeling worden deze triggerpoints aangepakt. Bij rugklachten, hernia-achtige klachten, vage uitstralingen in het been of doffe pijn in de onderrug zitten de triggerpoints vaak in de bil- en heupspieren. Daarbij geven de kleinste spieren vaak de grootste problemen. Als je liespijn hebt, denk je niet snel aan een oorzaak in je bilspieren. De naaldjes die gebruikt worden bij dry needling zijn zó flinterdun, dat ze weefsel opzijduwen en het weefsel daarmee niet kapotmaken. Je krijgt hier dus geen littekens van. Triggerpoints steken elkaar bovendien ook aan. Als je er niets aan doet, krijg je er steeds meer. Dry needling is inzetbaar bij verschillende klachten en is zeer effectief. Je hebt snel minder pijn en beweegt gemakkelijker. Zo profiteer jij van directe en langdurige spierontspanning en van herstel van de stofwisseling in je spier.

  Cupping
  Een behandeling die terug te voeren is op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is cupping. Deze geneeskunde onderscheidt zich van de huidige visie door de zienswijze op pathologie. Volgens de TCG bestaan wij uit stromende energie. Deze energie wordt in banen van het ene naar het andere element in jouw lichaam geleid. Als daar een verstoring in zit, ontwikkel je klachten. Je raakt uit balans. Dan is het van belang dat er uitgezocht wordt welk element meer gestimuleerd moet worden en welk element meer geremd moet worden. Doorbloeding is daarbij belangrijk. Op ­acupunctuurpunten trekt een cup de huid vacuüm. Zo komt er onderdruk in het weefsel, waardoor de weg vrijgemaakt wordt om bloed naar de oppervlakte toe te trekken. ­Cuppingmassage zorgt voor extra doorbloeding, het verwijderen van afvalstoffen en een snelle ontspanning van jouw spieren. Je kunt er talloze klachten van bind­weefsel of spieren mee verlichten of oplossen.

  Herstel bij Fysiotherapie Perpétuum Mobilé!
  Fysiotherapeut Glenn van Meerten van Fysiotherapie Perpétuum Mobilé helpt jou effectief en efficiënt van je pijnklachten af. Glenn heeft een brede kijk op jouw klachten, hij heeft oog voor wie jij bent als individu en stemt zijn advies over een behandeling daarop af. Bij Glenn zijn er vele wegen die naar Rome leiden, in tegenstelling tot vele andere fysiothera­peuten, die alleen maar inzetten op het verhogen van de belastbaarheid van je spieren en gewrichten, zonder daarbij gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden die daarin ondersteuning kunnen bieden. Glenn maakt daar wel gebruik van. Bovendien weet Glenn, mede door zijn ervaring, dat de triggerpoints eerst aangepakt moeten worden, voordat jij succesvol kunt herstellen. Bij Glenn haal jij het meeste rendement uit jouw behandelingen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply