Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • In elk kind schuilt een ‘genie’
  Rate this post

  Elk kind heeft talent. Het is een uitdaging om dit talent te vinden, te koesteren en te voeden. Veel talent blijft helaas onbenut. Studievaardigheden zijn een goede ingang om talent te ontwikkelen. Met deze vaardigheden stimuleer je namelijk het talent van het kind. Het is wenselijk dat kinderen zelfstandig dingen weten te vinden, het dan leren, er vervolgens mee gaan oefenen om het daarna toe te passen. Studievaardigheden heb je je hele leven nodig om succesvol te zijn; zeker in de huidige, snel veranderende maatschappij.

  Er zijn maar drie zaken die een kind weerhouden van goede resultaten. Het kind kan geen voorstelling hebben bij wat hij bestudeert. Als het kind nog nooit een koe gezien heeft en dan iets moet leren over melk, kan dat lastig zijn. Of het kind heeft iets meer moeite met een bepaalde stap, maar er is geen tijd om het nog eens extra uit te leggen. Dan kan het kind vastlopen met zijn studie. Hij kan verward raken. Als laatste kunnen misbegrepen woorden voor heel veel problemen zorgen.

  Deze drie zaken kunnen de oorzaak zijn van:

  – slechte studieresultaten
  – concentratieproblemen
  – moeite met tekstbegrip
  – luiheid
  – niet gemotiveerd zijn

  Misbegrepen woorden
  Van nature zijn kinderen leergierig en gemotiveerd om dingen te leren. Waarom gaat het dan soms mis en krijgen we de indruk dat het kind ‘lui’ is of ‘ongemotiveerd’ of druk? Hoe komt het dat kinderen moeite hebben met lezen of tekstbegrip? Dit is onder andere het effect van misbegrepen woorden! Kom je wel eens onder aan de pagina en weet je niet meer wat je gelezen hebt? Natuurlijk: ‘Lange dag gehad’ of ‘Ik was al moe!’ Dit komt regelrecht uit mijn eigen smoezentrommel, want ik had geen misbegrepen woorden! Inmiddels weet ik wel beter, want nadat je voorbijgaat aan een misbegrepen woord, neem je het stukje tekst dat daarna volgt niet meer op. Het is net alsof je het niet gelezen hebt. Gelukkig kan een korte training je helpen om alles over studievaardigheden te weten te komen, zodat leren weer leuk is. Volg de cursus ‘Hoe leer ik leren!’ (auteur: L. Ron Hubbard).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply