Rate this post
 • Emoties de baas
  Rate this post

  ‘Wanneer een cliënt bij mij in therapie is geweest, vraag ik altijd of hij of zij feedback wil geven’, vertelt Joke Claassen van de gelijknamige praktijk voor psycho-sociale therapie. ‘Graag wil ik wat van deze feedback met je delen, om je een indruk te geven van wat cliënten vinden van mijn manier van werken.’

  ‘Govert zegt dat hij, dankzij mijn hulp, het doel wat hij zichzelf gesteld had in korte tijd gehaald heeft’, vertelt Joke. ‘Ik werk graag oplossingsgericht en Govert had een directe aanleiding om een bepaald doel te bereiken, dus dat klikte direct. Govert heeft ‘trucjes’ van mij geleerd, zoals hij het zelf omschrijft, zodat hij met de onrust in zijn lijf om kan gaan. Hij kan zijn emoties nu beter doseren en daar is hij mij dankbaar voor.’

  ‘Herbert vindt dat ik een breed arsenaal aan gereedschappen tot mijn beschikking heb. Hij vindt het fijn, dat ik verschillende technieken toe kan passen, doordat ik verschillende therapievormen hanteer. Doordat ik eclectisch werk, is er altijd wel een manier geweest, waarmee Govert aan de slag kon. Tussen zijn stortvloed van verhalen wist ik hem precies op het juiste moment te verrassen met een bepaalde techniek van een bepaalde therapievorm, heeft Govert mij laten weten.’

  ‘Vanwege privacyredenen heb ik de namen van beide mannen veranderd, maar ze hebben veel baat bij de trucjes en technieken die ik hun ­geleerd heb. Deze kunnen ze zelf thuis toepassen wanneer ze last hebben van bepaalde emoties’, besluit Joke haar verhaal.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply