Rate this post
 • Emoties kunnen getransformeerd worden
  Rate this post

  We hebben er allemaal wel eens last van. De ene persoon onderdrukt ze, de ander laat zich er volledig door meeslepen en ziet alles negatief. Ja mensen: ik heb het over emoties.

  Binnen mijn bedrijf Spirit Coaching werk ik al jaren met mensen tijdens evenementen aan die energie die zich zo grillig kan tonen. De één gaat boos en de ander verdrietig door het leven.  Dat is niet voor niets zo. Als kind komen wij open en kwetsbaar ter wereld en nemen we alles ongefilterd op. Al vroeg hebben we uit bescherming overlevingsmechanismes moeten ontwikkelen om bepaalde emoties als verdriet, boosheid, schuld en schaamte niet te hoeven voelen. Helaas is dat wat ooit goed voor ons was, op latere leeftijd vaak een blokkade geworden. Onderdrukte gevoelens zijn energieën, die zich als het ware vastgezet hebben in onze lichaam en geest en die gaan we leven. Vaak hebben emoties ook een fysieke component. De vastgezette energie kan overgaan in fysieke klachten en allerlei ziektes veroorzaken. Er is echter goed nieuws, want dit alles kan getransformeerd worden. Door emoties op te lossen, kan het lichaam weer gaan stromen en komt er energie vrij,  die ook de cellen positief kunnen beïnvloeden.
  Daardoor kun je veel meer geluk en een betere gezondheid gaan ervaren. ‘Genieten’ wordt dan één van je kernwoorden.
  Het is dus belangrijk om te kijken naar je emoties en hoe je daarmee omgaat. Mocht je daar hulp bij nodig hebben, kijk dan op mijn website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply