Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Emoties uiten?

    Je hoort of ziet wat, je hebt daar een gedachte over en er volgt een reactie. Deze reactie is vaak een combinatie van lichamelijke gevoelens en een emotie. Je voelt je woedend, onzeker, blij, gekwetst, tevreden, angstig, verdrietig, gelukkig of iets anders.

    Met ‘onprettige’ emoties omgaan is vaak een probleem. Je kunt je emoties voelen en er dan voor weglopen door te gaan eten, veel te praten over andere dingen of jezelf druk bezig te houden. Je hébt emoties, je bént ze niet. Emoties komen en gaan, als je daar goed mee leert omgaan.Het leren kennen wat er in je omgaat is een begin. Daarvoor stel ik je vragen over je leven. Vandaaruit werken we je probleem / problemen uit. Het benoemen en erkennen van jouw gevoelens is de aanzet tot het verwerken daarvan. Een manier om een emotie te verwerken is het erbij blijven, door het te benoemen, te voelen en erdoorheen te ademen.
    Meestal worden mensen in het nu geraakt, terwijl de oorzaak in het verleden zit. Verstandelijk begrijpen mensen vaak waar het om gaat en toch reageren ze steeds hetzelfde. Hier hebben we te maken met het onder­bewuste. Nadat we bewust hebben gewerkt aan jouw probleem, gaan we verder op het gebied van het onderbewuste. Het onderbewuste werkt met (metaforische) verhalen en symbolieken, waarbij onze zin­tuigen zien, horen, voelen en soms ook ruiken en proeven een belangrijke rol spelen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply