Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Emotioneel weer in balans
  Rate this post

  Wat is de natuurlijke staat van de mens? Inderdaad: een ontspannen, vitale en liefdevolle aanwezigheid. Dit zijn we als we innerlijk in harmonie zijn. Wat maakt dan dat we ons zo vaak opgejaagd, zwaarmoedig, eenzaam, besluiteloos of vermoeid voelen?

  Dat we niet altijd in onze natuurlijke staat zijn, is het gevolg van onze gemoedstoestand of stemming: de manier waarop we omgaan met alles wat er om ons heen gebeurt. Eerdere ervaringen bepalen in welke mate wij onze emoties in evenwicht kunnen houden, en dit heeft direct zijn weerslag op onze gezondheid. Daarnaast ligt de oorzaak van onze onbalans in onze persoonlijkheid. De persoonlijkheid is onze fundamentele aard, oftewel ons karakter. Dit uit zich in de manier waarop we geneigd zijn te reageren als we uit evenwicht zijn. Voor zowel tijdelijke stemmingen als karaktertrekken zijn Bach Bloesem Remedies heilzaam.

  Oorzaken stress achterhalen
  Er is niet zomaar een remedie voor stress of vermoeidheid aan te wijzen. Dit komt doordat ieder mens op zijn eigen unieke wijze op situaties reageert. Dus moeten we kijken naar de oorzaak van de stress of de vermoeidheid.
  Toen Anna * enige weken geleden bij mij aanklopte, gaf ze aan dat ze niet meer op kon tegen alle verantwoordelijkheden op haar werk. Ze was helemaal uitgeput. Ik gaf haar Olive voor haar vermoeidheid en Elm om haar vertouwen en zelfverzekerdheid in haar werk te herwinnen.
  Mirna daarentegen voelde zich helemaal leeggezogen. Zij draagt zorg voor haar moeder, die behoorlijk dominant en veeleisend is. De passende remedie voor haar was Centaury, die haar hielp om haar grenzen aan te geven en voor zichzelf op te komen.
  Victor was als een zeer gedreven en perfectionistische persoonlijkheid niet in staat om zichzelf een halt toe te roepen. Door zijn enthousiasme ging hij maar door en putte zichzelf hiermee volledig uit. Hij kreeg Vervain als persoonlijkheidsremedie. Deze gaf hem het vermogen los te laten en te ontspannen.
  Elisa is van nature heel opgewekt en heeft altijd mensen om zich heen. Als ze moeilijkheden heeft, doet ze die af met een opmerking ‘Kom, laten we het over iets leuks hebben.’ Doordat ze niet over haar werkelijke gevoelens kan praten, is ze innerlijk heel gespannen. Agrimony hielp haar om zich te kunnen uiten, zodat de spanningen uit haar wegvloeiden.

  Hoe werken de Remedies?
  De remedies zijn rond 1930 ontdekt door dr. Bach, een vooraanstaande Engelse arts en homeopaat. Zijn missie in het leven was om de mens te helpen zichzelf te kunnen genezen. Hij had de overtuiging dat alles wat de mens hiervoor nodig heeft in de natuur te vinden moet zijn. Zo vond hij verschillende bloesems van bomen en wilde planten en maakte een serie van 38 remedies, die ieder een gemoedstoestand of persoonlijkheid vertegenwoordigen. De remedies brengen harmonie in de mens, waardoor het lichaam zijn eigen natuurlijke genezingsproces laat plaatsvinden. De oorzaak van het probleem wordt behandeld en hiermee dus de mens zelf in plaats van de ziekte.

  Een consult als vitamine
  Als je gewend bent om je eigen gevoelens goed waar te nemen, dan kun je eenvoudigweg de Bach Remedies zelf toepassen. Maar soms is het prettig als iemand naar jou luistert, met jou meekijkt en je teruggeeft wat er precies gebeurt. Dit is mijn rol als begeleider. Vervolgens selecteer ik, als afgestudeerd consulent, de juiste remedies voor jou. ‘De bezoeken aan jou waren voor mij een vitamine! Ik heb mij erg prettig gevoeld, ik kon op een fijne manier mijn verhalen delen en de remedies hebben een echte verandering in mij teweeggebracht’, gaf Marco mij onlangs terug. ‘Ik heb veel meer rust en maak mij niet meer zo druk om de dingen die gebeuren.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply