Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • En ze leefden nog lang en…
  Rate this post

  De tijd die ooit zo warm en gezellig was, heeft niets meer weg van een romantisch kerstsprookje. De afstand tussen jou en je partner is er langzaam ingeslopen. Elk huwelijk kent ups en downs. Zijn het de downs die overheersen, dan moet daar verandering in komen.

  Hulp is onderweg: volg het stappenplan!

  Stap 1: Talk that talk
  Moeilijke fases in een huwelijk ontstaan vaak door problemen in de communicatie. Jullie hebben het allebei druk: werk, sporten, de kinderen en tussendoor nog ergens het huishouden. Doordat jullie alleen nog maar praten over praktische zaken, is het gevoelsleven naar de achtergrond verschoven. Probeer echt een moment vrij te maken voor elkaar. Leg de telefoons weg en deel jullie gevoelens eens met elkaar. Op die manier leren jij en je partner elkaar opnieuw kennen.

  Stap 2: Toekomstmuziek
  Probeer samen te achterhalen waar het misgaat en zet
  de mogelijke oplossingen op een rijtje. Is dat tijd voor elkaar maken en meer dingen samen doen? Ga er met
  z’n tweetjes een weekendje op uit en creëer nieuwe ­herinneringen. Soms is het probleem gecompliceerder. Jullie begrijpen elkaar niet meer, zijn elkaar ontgroeid of hebben moeite om elkaar nog te vertrouwen en verzeilen in steeds weer dezelfde conflicten. Wanneer jullie er niet samen uitkomen, kun je de hulp inschakelen van een relatie­therapeut of een andere specialist die meedenkt over oplossingen.

  Stap 3: Als het echt niet meer gaat…
  Jullie hebben van alles geprobeerd, maar komen er niet meer samen uit. Soms is het vlammetje gewoon gedoofd. Scheiden is dan de laatste oplossing. Hoewel het een opluchting kan zijn om er een punt achter te zetten, is een scheiding een proces met grote emotionele en financiële gevolgen. Juist nu je je aandacht moet richten op het regelen van belangrijke zaken als de financiën, belasting en omgangsregelingen, gaat er van alles door je heen. ­Verwarring, verdriet, woede, angst. Je staat er niet helemaal alleen voor; een scheidingsadviseur kan je helpen.

  Alles goed regelen
  Het kan anders lopen dan je verwacht had. Helaas betekent dat soms dat je moet beslissen om niet samen verder te gaan.
  Mocht het tot een echtscheiding of beëindiging van de samenwoning komen, dan is het verstandig om alles goed te regelen, zodat jullie allebei snel geholpen zijn en weer vooruit kunnen kijken. Berry van Zuidam is MfN-registermediator en verkozen tot financieel planner van het jaar 2017.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply