Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • En ze leefden nog lang en…

  Eigenlijk heb jij helemaal geen zin in vuurwerk en poppende champagne. Krijg je het al benauwd als je alleen al dénkt aan lang tafelen en ‘gezellig’ glühwein drinken bij het haardvuur. Hulp is onderweg: volg het stappenplan!

  De tijd die ooit zo warm en gezellig was, heeft niets meer weg van een romantisch kerstsprookje. De afstand tussen jij en je partner is er langzaam ingeslopen. Elk huwelijk kent ups en downs. Zijn het de downs die overheersen,
  dan moet daar verandering in komen.

  Stappenplan

  Stap 1: Talk that talk
  Moeilijke fases in een huwelijk ontstaan vaak door problemen in de communicatie. Jullie hebben het allebei druk: werk, sporten, de kinderen en tussendoor nog ergens het huishouden. Doordat jullie alleen nog maar praten over praktische zaken, is het gevoelsleven naar de achtergrond verschoven. Probeer tussen het optuigen van de kerstboom en het voorbereiden van het driegangendiner door echt een moment vrij te maken voor elkaar. Leg de telefoons weg en deel jullie gevoelens eens met elkaar. Op die manier leren jij en je partner elkaar opnieuw kennen.

  Stap 2: Toekomstmuziek
  Probeer samen te achterhalen waar het misgaat en zet de mogelijke oplossingen op een rijtje. Is dat tijd voor elkaar maken en meer dingen samen doen? Ga er met z’n tweetjes een weekendje op uit en creëer nieuwe herinneringen. Soms is het probleem gecompliceerder. Jullie begrijpen elkaar niet meer, zijn elkaar ontgroeid of hebben moeite om elkaar nog te vertrouwen en verzeilen in steeds weer dezelfde conflicten. Wanneer jullie er niet samen uitkomen, kun je de hulp inschakelen van een relatietherapeut of een andere specialist die meedenkt over oplossingen.

  Stap 3: Als het echt niet meer gaat…
  Jullie hebben van alles geprobeerd, maar komen er niet meer samen uit. Soms is het vlammetje gewoon gedoofd. Scheiden is dan de laatste oplossing. Hoewel het een
  opluchting kan zijn om er een punt achter te zetten,
  is een scheiding een proces met grote emotionele en
  finan­ciële gevolgen. Juist nu je je aandacht moet richten op het regelen van belangrijke zaken als de financiën, belasting en omgangsregelingen, gaat er van alles door je heen.
  Verwarring, verdriet, woede, angst. Je staat er niet helemaal alleen voor; een scheidingsadviseur kan je helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply