Rate this post
 • En maar hangen op de bank
  Rate this post

  Casper at snel. Vaak proefde hij niet eens goed. Tussen de middag waren zijn broodjes het eerste verdwenen. Zijn vrouw beleefde weinig plezier aan de etentjes die ze voor hem bereidde. Casper at zó snel, dat er van romantiek nauwelijks sprake was. Bovendien at hij daarna ’s avonds rustig nog eens twee zakken chips binnen tien minuten leeg. Praten deed Casper ook niet veel.
  Niemand keek er dan ook van op dat Casper aan overgewicht leed en zich niet echt happy voelde. Ook zijn vrouw was duidelijk ongelukkig.
  Na een aantal specialisten belandde Casper via de huisarts bij een haptotherapeut. Die leerde Casper te proeven. Dat kun je niet als je snel eet. Door meer op smaak te letten, ging Casper langzamer eten. Tot zijn verrassing ontdekte hij dat er meer smaken zijn dan hij dacht! Hij ontdekte dat zijn maag zelf aangaf wanneer hij genoeg gegeten had. De haptotherapeut stimuleerde hem ook meer te bewegen. Casper merkte hij dat dit prettiger vond dan hij aanvankelijk had gedacht. Vertellen wat hij leuk en interessant vond ging steeds gemakkelijker. Zijn omgeving merkte dit ook op. Casper werd socialer en zijn relatie met zijn vrouw verbeterde.
  Gevoelens en emoties worden onderschat. We denken vaak dat we rationele keuzes maken. Psychologisch onderzoek heeft aangetoond dat dit niet zo is. Haptotherapie maakt je weer meer bewust van wat je voelt en ervaart. Niet alleen door praten. Juist door ervaringsoefeningen te doen en respectvol aangeraakt te worden, word je je meer bewust van je gevoel.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply