Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Wie ben je, en wat wil je uitstralen?’
  Rate this post

  In mijn puberteit was ik heel onzeker over mijn uiterlijk. Zo schommelde mijn gewicht af en toe wat heen en weer. Jaren later had ik een vriendin die er altijd leuk uitzag. Wat bleek nu? Ze had een kleuradvies gehad! Alles klopte aan haar qua kleuren en kleding. Ik heb toen zelf een kleuradvies genomen en ben me daar verder in gaan verdiepen. Ik had altijd al veel interesse op het gebied van uiterlijk en uitstraling, en zo begon het balletje te rollen. Welke kleuren staan iemand goed? Welke kledingstijl past bij iemand? Allemaal vragen waar ik een antwoord op wilde hebben.

  Als je kleuren draagt die je niet staan, kun je er flets en saai uitzien. En wanneer je figuurproblemen hebt, bijvoorbeeld omdat je te dik of te dun bent, kan het lastig zijn om de juiste kleding te vinden. Laat je eens adviseren over je kledingstijl! Met een paar tips en tricks krijg je net dat setje in de goeie richting.

  Mijn collega en ik maken bij onze adviezen gebruik van het DISC-profiel. Hierbij leer je jezelf begrijpen, en leer je begrijpen welke invloed jij op een ander hebt. Daarnaast krijg je meer inzicht in gedragspatronen en communicatiestijlen. De letters van DISC staan voor vier gedragsstijlen. De letter D hoort bij de kleur rood en staat voor Dominant. De letter I, met de kleur geel, staat voor Invloed. S, groen, staat voor Stabiel en C, blauw, staat voor Conscientieus. Wat wij doen is kleding en kleurkeuze laten aansluiten bij je persoonlijkheid. Het is erg belangrijk dat je je op gemak voelt in de kleding die je draagt.

  Wie ben je, en wat wil je uitstralen, van de binnenkant en van de buitenkant? Hier komt van alles bij kijken: make-up, kapsel en stijl van kleding. Verder is het heel belangrijk dat je niet alleen draagt wat in de mode is, maar dat je vooral je eigen stijl creëert.

  Samen Stijlvol
  ‘Toen ik in 2005 de opleiding tot stijl- en kleurconsulent aan de StyleColor Academy volgde, kwam ik mijn collega Sandra Niezink tegen. Met ons tweeën hebben wij Stijlvol.nu opgericht. Bij Stijlvol.nu kun je terecht voor advies over het krachtige non-verbale communicatiemiddel: je uiterlijk. Denk hierbij aan imageadvies, kleuradvies, stijladvies, make-up, etiquette, omgangsvormen, personal shopping en DISC-profielen. We werken vanuit twee locaties: ik vanuit Haren en Sandra vanuit Kampen. Samen doen we de vriendinnenarrangementen en bedrijfsuitjes, en geven we adviezen aan bedrijven op locatie.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply