Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Energie besparen in huis: 6 tips
  Rate this post

  Minder energie verbruiken is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. De energierekening zal omlaag gaan waardoor je meer geld kunt sparen (of uitgeven aan andere leuke dingen). Heb je het idee dat er in jouw huishouden nog wel wat bewuster en duurzamer geleefd kan worden? Dan komen de 6 onderstaande bespaartips wellicht goed van pas.

  Tip 1. Zorg voor goede isolatie
  Door het huis goed te isoleren, voorkom je dat er in de winter warmte ontsnapt. Hierdoor kun je de verwarming een stuk lager zetten zonder dat de binnentemperatuur onaangenaam wordt. Zorg daarom voor goede dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Het helpt zelfs om de kleine kieren en spleten te dichten. Hoe minder tocht, hoe beter. Maar vergeet niet dat er daarnaast genoeg ventilatiemogelijkheden moeten zijn voor een gezond binnenklimaat.

  Tip 2. Schaf een gashaard aan
  Met de aanschaf van een gashaard kun je op een sfeervolle manier energie besparen. Je kunt de centrale verwarming lager zetten en tegelijkertijd genieten van een knusse sfeer. Hoewel een open haard ook erg gezellig is, heeft een gashaard een hoger rendement en is het veel onderhoudsvriendelijker. Als je liever niet naar een winkel of showroom gaat, kun je bijvoorbeeld ook een gashaard online kopen via de website van Haardencentrum Nederland. Neem contact op voor persoonlijk advies of vraag direct een offerte aan.

  Tip 3. Stap over op LED verlichting
  Ook door over te stappen op LED verlichting kun je een hoop energie besparen. LED lampen zijn tot maar liefst 90% zuiniger dan de traditionele lampen zoals gloeilampen en halogeenlampen. Ze zijn wat duurder in aanschaf, maar hebben dan ook een lange levensduur. Veel LED lampen hebben een standaard fitting, waardoor het heel eenvoudig is om een andere lamp te vervangen.

  Tip 4. Koop energiezuinige apparaten
  Ga je binnenkort een nieuw apparaat kopen zoals een wasmachine of koelkast? Let dan goed op het energielabel. Kies het liefst voor de meest zuinige variant. Deze kun je herkennen aan het A+++ label. Je kunt je ook laten adviseren in een winkel of via een webshop.

  Tip 5. Zet apparaten niet op stand-by
  Alle kleine beetjes helpen. Het is dus ook nuttig om vanaf nu elektronische apparaten helemaal uit te schakelen in plaats van op de stand-by stand te zetten. Maak hier een nieuwe gewoonte van.

  Tip 6. Let op je warm water gebruik
  Probeer tot slot minder warm water te verbruiken. Laat de warme kraan niet onnodig lopen en douche een paar minuten korter. Dit scheelt kosten op de waterrekening én de energierekening. Twee vliegen in één klap!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply