Rate this post
 • Energie in de praktijk III
  Rate this post

  We weten allemaal dat stress een van de grootste oorzaken is van psychische en lichamelijke klachten en ziekten. Het is vooral de emotionele beleving van stress die je pakt en ingrijpt op je systeem. Deze energetische verstoringen kenmerken zich in bijvoorbeeld slechte stemmingen, vermoeidheid, lichamelijke klachten en ziekten.

  Ons lichaam is energie. Alle lichamelijke processen hebben een energetische achtergrond. Verstoringen in deze processen hebben dus ook een energetische achtergrond. Lang voordat de verstoring of blokkade zich op stoffelijk niveau (lichaam of psyche) manifesteert als klacht, zijn er op energetisch niveau al veranderingen zichtbaar. Deze zijn voor een geoefend iemand herkenbaar.

  Een energetische verstoring is een verstoring van het energiesysteem (hier heb ik kort over verteld in de vorige uitgave). Je spreekt nog niet van een ‘blokkade’, maar een verstoring is wel het begin hiervan. Soms merk je dit doordat je niet lekker in je vel zit, maar nog niet duidelijk kunt vertellen hoe dit komt. Dus doe je niks met je onbehaaglijke gevoel en blijf je hiermee doorlopen, dan kan het zich op lichamelijk en/of geestelijk niveau gaan manifesteren. Vaak komt dit door onverwerkte zaken die we meemaken. Bijvoorbeeld onverwerkt verdriet, altijd maar je mond houden, kortom niet goed voor jezelf zorgen op emotioneel gebied, maar ook bijvoorbeeld een laag zelfbeeld kan voor heel veel klachten zorgen. Lichamelijke klachten en ziekten hebben dus bijna altijd hun oorsprong op emotioneel gebied.

  Door een reeks energetische behandelingen of healingen te ondergaan, wordt je gehele systeem voorzien van ‘verse’ energie, waardoor uiteindelijk klachten zoals stress, vermoeidheid en veel lichamelijke klachten zullen verminderen en/of verdwijnen. Het helpt je beter in je vel te zitten, zodat je weer kunt genieten van je leven!

  Voor alle vragen over dit onderwerp of over onze verschillende healingmethoden kun je contact opnemen met ons.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply