Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Energie in de praktijk IV
  Rate this post

  De zin van mediteren: even een moment van rust en bezinning bij de start van een drukke dag.

  Een dagelijks meditatiemoment van ongeveer 10 minuten kan een groot verschil maken voor het ‘feel-good’ gevoel voor de rest van je dag. Door je een moment even terug te trekken in je eigen wereld en even na te gaan wat belangrijk is in je leven en waar je dankbaar voor bent,
  wat je dromen zijn voor de toekomst en te denken dat niks onmogelijk is, begin je de dag met een positief gevoel.
  Door regelmatig te mediteren, zorg je ervoor dat je hersens de ‘gelukshormonen’ dopamine en serotonine aanmaken, die ervoor zorgen dat je je blij voelt.
  Er zijn verschillende methoden om te mediteren. Het is dus een beetje zoeken naar wat het best bij jouw past. Belangrijk is dat je een moment van de dag kiest waarop je ongestoord op een rustige plek in je huis of tuin kunt zitten. Maak dit plekje jouw plek met een kaarsje, ­wierook, een bloem en wat mooie spulletjes.
  Dit geeft je al een blij gevoel, want het is jouw plek! Visualiseren is een gemakkelijke techniek om te beginnen met mediteren. Hierbij haal je een beeld voor de geest dat voor jou inspirerend werkt of waar je blij of juist rustig van wordt. Het kan van alles zijn: een mooie bloem, de zee of een bos; alles is mogelijk. Probeer rustig en diep te ademen en je te laten meevoeren in je gedachten naar de plek van je keuze.
  Je zult zien dat het mediteren na een beetje oefenen een verschil gaat maken in je leven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply