Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Energie weer op niveau na chemo
  Rate this post

  Hoewel ik altijd sportief ben geweest, was na de diagnose ‘kanker’ sporten niet het eerste waar ik aan dacht. Ik voelde me versuft: mijn spieren waren door de behandeling erg zwak geworden en na het ­oplopen van een trap moest ik een kwartier uitpuffen en uitrusten. Er waren dagen dat ik me zo slap als een vaatdoek voelde.

  Mijn lichamelijke conditie was dus flink aangetast. Ook was ik mentaal niet mezelf. Ook al was het een opluchting dat mijn behandelingen klaar waren, bleef ik me gestrest, somber en angstig voelen. Door dit alles had ik weinig energie om dingen te ondernemen. Ook vond ik het spannend om mijn lichaam te belasten.

  Op aanraden van mijn arts en mijn fysiotherapeut besloot ik toch het bewegen op te pakken. Want hoewel ik vermoeid was, kon ik volgens hen door middel van bewegen mijn hartfunctie verbeteren en zouden mijn conditie en spierkracht ook beter worden. Hiermee zou ik op den duur weer gemakkelijker activiteiten kunnen ondernemen. Ook wezen zij mij op de psychische voordelen van bewegen. Door meer te sporten zou ik meer zelf­vertrouwen kunnen krijgen en zouden mijn stress en somberheid ook afnemen. Ik kon het rustig oppakken: 30 minuten per dag zou genoeg zijn. Ik begon eerst met wandelingetjes maken buiten, lekker rustig alleen of gezellig met een vriendin. Na een tijdje merkte ik dat ik inderdaad langzaam fitter werd. Naarmate het herstel vorderde, besloot ik een sport te proberen die ik altijd al had willen doen: boxing. Mijn fysiotherapeut moedigde me aan: hiermee zou ik wat intensiever kunnen werken aan mijn kracht en conditie. Ik moest het natuurlijk wel rustig oppakken. Ik meldde me aan bij Pink Boxing.

  Ik heb mijn persoonlijke situatie voorgelegd aan Martin, de eigenaar en trainer van Pink Boxing in Groningen. Ik begon rustig met één keer per week. Martin helpt ons goed bij de oefeningen: hij geeft iedereen persoonlijke aanwijzingen om ze beter uit te voeren. Bij Pink Boxing doe je aan een vorm van technisch boxen, zonder fysiek contact. Het is alleen voor vrouwen, wat het heel gezellig maakt. Het boksen wordt afgewisseld met een soort bootcamp, waarin je met verschillende materialen als kettlebells, TRX-koorden en powerbags traint. Ik had er plezier in en kreeg weer mijn fysieke vaardigheid terug. Ook is het heel gezellig met de andere dames die ik heb leren kennen. Inmiddels sport ik er nog steeds, twee keer in de week een uurtje op het moment dat het mij uitkomt. En het resultaat mag er wezen: ik voel me een stuk fitter, sterker én vrolijker!

  Jeanette, 36 jaar

  Redenen om te bewegen na behandelingen:
  • Verbeteren van je conditie
  • Versterken van je spiermassa
  • Verbeteren van je lichaamsgewicht
  • Verminderen van je vermoeidheid
  • Verbeteren van je concentratie
  • Een betere stemming en slaap
  • Vergroten overlevingskansen

  Over Pink Boxing
  Pink Boxing: dé perfecte work-out om in vorm te blijven, te werken aan je overtollige kilo’s en je conditie te verbeteren. Pink Boxing combineert het beste uit twee werelden: geavanceerde technieken uit de bokssport, gecombineerd met een functionele circuittraining. Hierbij is geen sprake van fysiek contact. De trainingen zijn een perfecte balans tussen keihard trainen en veel plezier maken. De trainingen zijn uitdagend, stoer en hip, maar bovenal toegankelijk voor een breed publiek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply