Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Energiek na kanker
  Rate this post

  Per jaar krijgen 105.000 mensen de diagnose ‘kanker’. Door de medische ontwikkelingen is behandeling gelukkig steeds vaker succesvol. Wel houden veel mensen hierna last van vermoeidheid en hebben ze problemen met het oppakken van dagelijkse bezigheden, sociale activiteiten en werk.

  Het MTC biedt ‘Onco-Energie’ aan voor kankerpatiënten tijdens of na de behandeling. ‘Onco-Energy’ is een programma dat je helpt jouw dagelijkse leven weer op te pakken. Het programma is bedoeld voor iedereen die last ondervindt van de gevolgen van de medische behandeling. Na het ziekenhuistraject kun je, ongeacht de aard van de oncologische achtergrond, op ieder moment instappen.

  Binnen het programma werk je aan jouw persoonlijke wensen. Onder begeleiding van een fysiotherapeut, diëtist en ergotherapeut verbeter je in vier fasen jouw conditie en kracht en leer je om te gaan met grenzen en vermoeidheid.

  Naar een actievere levensstijl
  Het programma helpt je naar een actievere levensstijl. In het begin word je intensief begeleid. Persoonlijke wensen en doelen worden in beeld gebracht. Samen met jou wordt onderzocht wat nodig is om deze wensen en doelen te bereiken. Naarmate het programma vordert, zul je merken dat je steeds beter in staat bent om zelfstandig je dagelijks leven op te pakken. Hierbij coachen wij je om het vol te houden.

  Het programma is opgebouwd uit:
  – Hydrotherapie: groepstherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut waarbij je beweegt in warm water van 32 graden.
  – Medische fitness: training onder begeleiding van een fysiotherapeut in een rustige oefenzaal. Je startniveau wordt getest en vormt de basis van een persoonlijk trainingsprogramma.
  – Circuittraining. Bij circuittraining worden oefeningen uitgezet in de zaal waarbij je je hele lichaam gebruikt.
  – Ergotherapie: coaching gericht op energiebalans en leren kennen van eigen grenzen. Verder wordt er aandacht besteed aan ademhaling binnen activiteiten en ontspanning tussen activiteiten.
  – Diëtist: advies gericht op een voor jou gezond gewicht en gezonde voedingssamenstelling.

  Daarnaast zijn er mogelijkheden voor:
  – gesprekken met een psycholoog
  – individuele fysiotherapie
  – hydrotherapie met 1-op-1-begeleiding
  – sauna

  Is dit programma iets voor jou? Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze oncologietherapeut beantwoordt graag jouw vragen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Ria hoogmoed op september 14, 2017, 3:51 pm

  Is er ook in de buurt van Vlaardingen zo’n programma ?
  Ik heb baarmoederhalskanker gehad ,maar blijf erg moe !
  Misschien dat dit helpen kan !?
  Groet V Ria

  Beantwoorden →