Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik heb er alles voor over om er mooi uit te zien op de bruiloft van mijn zoon’
  Rate this post

  Anja, een vrouw van middelbare leeftijd met heel dun haar, zorgvuldig elke haar op zijn plaats gelegd, heeft een afspraak bij ons. Vlak voor het betreden van de zaak kijkt Anja angstvallig naar haar man en vraagt hem: ‘Zit mijn haar goed?’ Haar man kijkt haar vragend aan; ze hebben immers juist voor dít probleem een afspraak. Ik zie de schaamte en het ongemak van Anja’s gezicht afstralen en kleine zweetdruppeltjes verschijnen op haar voorhoofd. Anja vindt het erg moeilijk om haar probleem onder woorden te brengen en kijkt voortdurend naar haar man voor bevestiging. Haar man vult heel liefdevol aan waar Anja hapert.

  ‘Mijn zoon gaat volgende maand trouwen en ik ben bang dat de mensen dan mijn dunne bosje haar op het feest en op foto’s gaan zien. Ik wilde die dag een hoedje dragen, maar dat vindt mijn zoon niet acceptabel. Hij verwees mij naar jullie om samen tot een oplossing te komen. Ik heb er echt alles voor over om er op deze dag mooi uit te zien.’ Er wellen tranen op in Anja’s ogen. Ik vraag haar waarom haar haar alleen op deze dag mooi en vol mag zijn en ze niet iedere dag mag genieten van mooi haar. Vol verbazing kijkt Anja me aan: ‘Daar heb ik nog nooit over nagedacht, ik ben eigenlijk alleen maar met de bruiloft van mijn zoon bezig.’

  Nadat ik verschillende oplossingen heb genoemd, zie ik dat het Anja allemaal iets teveel wordt. Ik vraag haar of ze een tweede afspraak wil maken. Ze schrikt: ‘Maar de bruiloft is al snel en ik ben bang dat het allemaal niet op tijd goedkomt!’ Ik stel Anja gerust: ‘Anja, je hebt vele mogelijkheden om jezelf en het leven wat mooier te maken. Hierin is het wel heel belangrijk om geen impulsaankoop te doen. Natuurlijk willen wij je graag alleen voor deze ene belangrijke dag helpen, maar denk ook eens na over alle andere dagen dat je blij en tevreden in de spiegel naar jezelf zou kunnen kijken. Je bent het waard om alle onzekerheden rondom je haar te laten oplossen door een vakkundig advies; hierover maak je vanzelfsprekend zelf de beslissing. Misschien is een tweede afspraak verstandig. Zo kun je even rustig nadenken over de mogelijkheden. Bij onze volgende afspraak is je zoon ook van harte welkom om eens mee te denken.’ Zo nemen we afscheid. Ik krijg een stevige handdruk van Anja’s man, waarbij hij zegt: ‘Bedankt dat u zo geduldig bent.’

  Soms is het voor de klant belangrijk om even afstand te nemen om tot de juiste beslissing te komen. Wij willen niemand een haarwerk verkopen als ze hier mentaal nog niet klaar voor zijn. Daarom bieden we altijd de mogelijkheid om een half jaar (kosteloos) een haarwerk te laten reserveren. Zo is er alle tijd om de juiste beslissing te nemen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply