Rate this post
 • ‘Er ging een wereld voor me open’
  Rate this post

  Dat ik nu weer vloeiend kan praten, was een half jaar geleden niet geheel vanzelfsprekend voor mij. Dat zit zo: ik had al een tijdje last van verkrampte spieren door het fitnessen, en had ook weer meer last van stotteren. Stotteren deed ik vroeger ook al, maar ik was er min of meer vanaf gekomen. Door een verbroken relatie, een jaar geleden, en de daarbij behorende spanningen is het weer teruggekomen. En dat is heel vervelend, want op mijn werk heb ik veel besprekingen en moet ik presentaties houden, en dan vreet ’t aan je als je niet goed kunt praten.

  Op de sportschool raakte ik aan de praat met de zoon van Wim Maulany, en hij zei dat zijn vader een speciale be­handelmethode geeft om problemen mee aan te pakken. Ik stond daar eerst sceptisch tegenover, maar ik dacht: ‘Als hij ervoor kan zorgen dat ik weer normaal kan praten, zou ik al blij zijn.’

  In oktober 2014 ging ik naar Wim toe voor de intake. Hij legde uit wat er bij mij aan de hand was: mijn middenrifspier was gespannen, en dat leverde spraakproblemen en andere spierproblemen op. Met de door hem ontwikkelde Yi-methode, bestaande uit massagetechnieken en oefeningen, kon de middenrifspier soepeler gemaakt worden, waardoor de spanning weggenomen kon worden en de ademhaling geoptimaliseerd.

  Al bij de eerste behandeling ging er een wereld voor me open. Ik liet spanningen los waarvan ik me niet eens bewust was, omdat ik die altijd heb vastgehouden, en ik werd rustiger. En het stotteren verdween!

  Ik ging eerst elke week naar Wim voor een massage, en ik combineerde dat met zijn Tai-chi en Yi-lessen op zaterdagochtend, waardoor het effect van de massages nog eens versterkt werden. Mijn lichaam werd soepeler, ik kon mijn spieren meer oprekken en kreeg ook nog eens een betere coördinatie.

  De Yi-methode heeft me nog meer goeds gebracht. Eerder was ik nogal snel aangebrand en negatief door de spanningen en het stotteren. Nu, een half jaar na de intake, zit ik veel beter in mijn vel en sta ik positiever in het leven. Het glas is niet langer half leeg, maar half vol. Ik ben 49, en ben blij dat ik Wim heb leren kennen. Was ik hem maar eerder tegengekomen…

  Op dit moment ga ik nog om de twee weken naar Wim toe, want ik ben nog niet helemaal van de spanningen af. Een leven lang spanning opbouwen raak je natuurlijk niet in korte tijd kwijt. Maar ik ben heel blij dat ik relaxter ben en weer beter praat. En hardlopen en fitnessen gaan me nu ook beter af; volgens Wim ‘een cadeautje’ dat ik erbij heb gekregen!

  -Gert- uit Almelo

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply