Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Er is écht iets aan te doen!
  Rate this post

  Je hebt er regelmatig last van: buikpijn.
  De ene keer zeurend, de andere keer gaat het gepaard met heftige krampen. Je kunt moeilijk naar de wc of hebt juist regelmatig last van diarree. Een opgeblazen gevoel. Brandend maagzuur. Boeren. Winderigheid. Je wordt er af en toe letterlijk doodmoe van. Echt aantoonbare afwijkingen zijn nooit gevonden, maar je klachten zijn door die diagnose niet verdwenen.

  Oorzaak
  Als je organen en de weefsels daaromheen
  goed doorbloed zijn, is de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen optimaal. Door onder meer een operatie, trauma of verkleving door bijvoorbeeld een ­ontsteking, en zelfs door stress kan de beweeglijkheid van organen en daarmee ook de doorbloeding ­verstoord raken. Bij je maag-darmstelsel kan
  dit PDS veroorzaken.

  PDS
  Een spastische darm, spastisch colon, functionele buikklachten, irritable bowel syndrome of prikkelbare darmsyndroom (PDS). Het zijn verschillende termen voor hetzelfde verschijnsel waarbij je regelmatig, gedurende meerdere dagen buikklachten of problemen met je ontlasting hebt. Wanneer hiervoor door je huisarts of specialist geen aantoonbare lichamelijke afwijkingen worden gevonden, en na uitsluiting van andere ziekten, volgt vaak de diagnose PDS.

  De osteopaat
  In de osteopathie draait alles om beweeglijkheid en uitwisseling. Dat geldt niet
  alleen voor je maag-darmstelsel, maar ook voor al je andere organen, spieren, zenuwen en overige weefsels. De uitwisseling van zuurstof en voedingsstoffen enerzijds en kool­dioxide en afvalstoffen anderzijds moet vlekkeloos kunnen verlopen. Dit kan alleen als alle weefsels soepel, elastisch en beweeglijk zijn. Is dit niet het geval, dan kan dat tot klachten lijden.

  De osteopaat onderzoekt je hele lichaam op die beweeglijkheid. Zelfs wanneer je alleen maar last hebt van je buik, worden ook je schedelbasis, nek, hals, wervel­kolom, borstkas en middenrif nagelopen. Je lichaam werkt namelijk als een eenheid en een blokkade in je nek kan, hoe gek het misschien ook klinkt, darmkrampen veroorzaken. De osteopaat maakt bij het onderzoek en de behandeling alleen maar gebruik van zijn handen. Met zachte handgrepen heft hij de blokkades in je lijf op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply