Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Er is van alles mogelijk rond uitvaarten
  Rate this post

  Wist je dat een uitvaart op allerlei manieren vormgegeven kan worden? Bijvoorbeeld je dierbare rijden in je eigen auto of busje, op de fietsaanhanger of het zijspan van je motor, of misschien in een grote Amerikaanse rouwauto zelf je dierbare naar zijn laatste rustplaats rijden.

  De uitvaart zelf hoeft niet in het uitvaartcentrum, de kerk of het crematorium plaats te vinden, maar je kunt ook zoeken naar een locatie waar de overledene zich prettig voelde, altijd kwam, of de plek die zijn leven uitstraalde: het strand, de duinen, het bos, de eigen tuin, het verenigingsgebouw, zijn kroeg, het restaurant waar alle feesten gevierd werden. Waarom niet? Het laatste feestje is immers de spiegel van je leven. Hier moet de overleden dierbare herkend worden in alle facetten van zijn leven.

  En de familie kan hier heel wat in betekenen. Kom niet alleen naar het concert van het leven kijken, maar neem het heft in handen en kom in beweging. Ga samen met je uitvaartbegeleider op zoek naar de mooie woorden, de mooie muziek, mooie rituelen en symbolen, misschien de geur en de sfeer, die dit bijzondere leven kenmerkten. En voel hoe het je helpt om het verlies beetje bij beetje te verwerken… Het zal de pijn niet wegnemen, maar wel verzachten als je direct bij het afscheid berokken blijft.

  Troostreizen voor nabestaanden
  Gijsje Teunissen gelooft heilig in het direct betrokken zijn bij een afscheid en ook in het zelfgenezend vermogen van de mens. Dit is een van de redenen waarom zij ‘Troostreizen voor nabestaanden’ in Spanje gaat organiseren. In een prachtige oude Spaanse villa aan de Costa Blanca ontvangt zij vanaf eind november een week lang 3 of 4 nabestaanden voor een helende vakantie. Samen met andere ‘lotgenoten’ een week vakantie houden, praten over je geliefde, je verdriet, je mooie en minder mooie tijden samen. Zien en voelen dat je niet alleen bent met je verdriet en dag voor dag een klein beetje meer verwerken en dichter bij het leven na het grote verlies komen. Na een week samen hoopt Gijsje dat mensen het leven weer een beetje meer aan kunnen en vriendschappen voor het leven gesloten hebben. Het zijn geen therapeutische vakanties, maar gewoon lekker op vakantie zijn, en ‘toevallig’ hebben je medereizigers hetzelfde meegemaakt. Dat praat gemakkelijker. Ter ondersteuning mag je een heerlijke massage ontvangen, of met medium Else Marianne praten, lekker wandelen in de natuur, en gewoon er zijn. Natuurlijk mag een foto van je dierbare mee, zodat iedereen hem of haar ook hier ontmoet en mag weten wat jij mist.

  Informatieavond op 29 oktober
  Op 29 oktober 2018 houdt Charon Uitvaartbegeleiding een informatieavond rond ‘Troostreizen voor nabestaanden’ in het informatiecentrum in Egmond aan den Hoef. De inloop is vanaf 19.00 uur. Meer informatie kun je aanvragen via info@casacharon.nl.

  Over Charon Uitvaartbegeleiding
  15 jaar geleden begon Gijsje Teunissen met haar missie: Nederland bekend maken met alle mogelijkheden die er in uitvaartland zijn. Charon Uitvaartbegeleiding hoopt je te mogen begeleiden voor, tijdens en na het sterven, altijd met liefde, aandacht en respect.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply