Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Er kon geen oorzaak gevonden worden…’
  Rate this post

  Je hebt alles geprobeerd: van pijnstillers tot een bezoekje bij de huisarts. En toch blijven de pijnklachten aanhouden. Als het niet lukt om er een oorzaak voor te vinden, waar zit de pijn dan? Toch niet tussen je oren?

  Het kan zijn dat je de oorzaak voor je klachten op een heel andere plek in je lichaam moet zoeken. In je lichaam werkt alles met elkaar samen. Een klacht op de ene plek kan heel ergens anders ontstaan. En door daar de oorzaak te vinden, kun je er ook iets aan (laten) doen. Een hele opluchting!

  Alles met elkaar in verbinding
  Over je lichaam lopen allerlei energiebanen. Ze stromen overal voorbij: je organen, je huid, tot je vingertoppen aan toe. Door deze energiebanen staat alles in je lichaam met elkaar in verbinding. Dit betekent ook dat een klacht op de ene plek geen oorsprong op die plek hoeft te hebben.

  Neem hoofdpijn. Iedereen heeft vroeg of laat weleens last van een kloppende koppijn die niet voorbij gaat. De oorzaak hiervan hoeft alleen helemaal niet in je hoofd te zitten – zelfs al is daar wel de pijn. Het verschilt per persoon waar de pijn wel zit, daar kijken we samen naar.

  Acupressuur tegen (chronische) pijn
  Een goede manier om van (pijn)klachten af te komen, is door blokkades in je lichaam te verhelpen. Dit doe ik met acupressuur. Hierbij voer je verschillende soorten druk uit, zoals palmdruk, intensievere duimdruk en soms vanuit de ellebogen. Meestal doe ik dit in combinatie met Thaise massage of een andere geschikte vorm van massage.

  Dit is geschikt bij veel verschillende klachten. Het werkt bij hoofdpijn, lage rugklachten, knieklachten of een tenniselleboog. Ook bij klachten na een lange kantoordag, door bijvoorbeeld een verkeerde houding of veel stress, helpt acupressuur.

  Vaak direct resultaat
  Ik heb de techniek van acupressuur geleerd bij Noam Tyroler, de schrijver van het boek ‘Thai Acupressure for Orthopedic Disorders’. Ik heb hem ook geassisteerd bij deze behandeling in Thailand. Er zijn ook zulke mooie resultaten mee te halen. Vaak heb je gelijk resultaat. Je lichaam gaat zich vervolgens herstellen waardoor de klachten af kunnen nemen. Ik heb hiermee knieklachten en hoofdpijnklachten verholpen – waarbij eerder voor beide geen oorzaak gevonden kon worden!

  Bas Rijnbout

  Thailand
  Masseur Bas Rijnbout gaat geregeld naar Thailand om zijn kennis rond massages te vergroten, waaronder de inzet van massage bij trauma’s, acupressuur (onder andere bij zwangerschapsklachten) en ontspannende Thaise oliemassages. In iedere editie van ForYou Magazine deelt hij deze kennis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply