Rate this post
 • ‘Er viel een last van mijn schouders’
  Rate this post

  ‘Vanaf mijn vierde jaar had ik last van hoofdpijn, al kon ik op zo’n jonge leeftijd natuurlijk niet goed aangeven wat mij mankeerde. Doktoren concludeerden later dat het om migraine ging. Dat was heel goed mogelijk: het kwam in mijn familie voor, mijn vader heeft het, en het is erfelijk.

  Naarmate ik ouder werd, veranderde de frequentie van de aanvallen. Soms was ik migrainevrij, op andere momenten had ik een bonkende hoofdpijn. Hoe ouder ik werd, hoe erger het werd. Soms had ik wel 3 of 4 keer per week migraine, met elke dag hoofdpijn, overgeven enzovoort. In het ziekenhuis zeiden ze dat het kon komen door te veel spanning en stress. Dat klopte wel: ik trek me van alles aan, en neem vaak mijn werk mee naar huis. Er was onbegrip bij mijn vriendinnen, omdat ik zo vaak niet met ze mee kon gaan om leuke dingen te doen. Mijn werkgever had gelukkig wel begrip voor mijn situatie.
  Iemand wees me in april van dit jaar op Hoofdpijnmassagepraktijk Relax, en ik heb een afspraak gemaakt met Joep. Hij constateerde dat mijn schouders en nek helemaal vastzaten, en dat hij de blokkades door massage kon weghalen, zodat het bloed weer goed door mijn lichaam kon stromen. Na de eerste behandeling had ik al geen hoofdpijn meer! Na de tweede behandeling was het alsof er (letterlijk) een last van mijn schouders was afgevallen. De migraine bleef weg, en ‘s ochtends voelde ik me meteen fit. In het begin ging ik elke week naar Joep, en daarna werden de tussenpozen langer. Na elke behandeling voelde ik verlichting. Wanneer ik nu merk dat de spanning toeneemt, bel ik Joep weer voor een behandeling met zijn ‘wonderhandjes’!

  – Tamara (33 jaar) uit Amersfoort

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply