Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ermee leren leven? Dat hoeft niet meer!
  Rate this post

  ‘U zult ermee moeten leren leven.’ Het zal je maar gezegd worden. En toch is dit de boodschap voor veel mensen. Na jaren van vervelende klachten en pijn, wanneer na talloze medische onderzoeken ernstige ziektes of afwijkingen zijn uitgesloten, lijkt dat dan de enige manier waarop je verder kunt. En dat is een afschuwelijk vooruitzicht.

  Het overkwam Hubert Beekman ook. ‘Aan het eind van de jaren negentig werd ik op de snelweg van achteren aangereden en liep ik voor de tweede keer in mijn leven een whiplash op. De klachten waren fors en ik ben er niet goed van hersteld. Ik werkte destijds in de automatisering. Dat was een deel van mijn identiteit, maar door die whiplash ging het niet meer en raakte ik mijn baan kwijt. Dat vond ik heel erg.’

  Portugal
  Hubert werd nog voor 40% arbeidsgeschikt bevonden, maar al zijn sollicitaties en pogingen om weer aan het werk te komen, liepen op niets uit. ‘Het was gewoon te zwaar. Het ging niet. Uiteindelijk ben ik naar Portugal verhuisd. Ik hoopte dat het warme klimaat daar me goed zou doen. En ik kon er wat klussen in mijn eigen tempo. Na negen jaar ben ik toch weer teruggegaan naar Nederland. Mijn gezondheidstoestand was nog steeds niet verbeterd.’

  Grip
  Daar kwam verandering in toen Hubert de effecten van Body Stress Release leerde kennen. ‘Voor het eerst in mijn leven voelde ik dat mijn spanning laag voor laag werd afgebroken’, herinnert hij zich nog goed. ‘Dat had zo’n grote impact op mijn lichaam, dat ik langzamerhand weer grip op mijn leven kreeg. Ik veranderde van slachtoffer in iemand die het heft weer zelf in handen neemt. Ik ging van ‘overleven’ naar ‘leven’. Ik ben daarom de opleiding zelf gaan volgen om dit beroep als zelfstandige uit te oefenen’, vertelt Hubert opgetogen. ‘Ik zie vrijwel dagelijks in mijn praktijk wat stress met een lichaam kan doen. Door BSR krijgen mensen weer moed, omdat ze merken dat hun lichaam toch meer kan dan ze zelf dachten. Dat maakt hun leven weer de moeite waard en maakt dat ze, als bijkomend gevolg, vaak ook gezonder gaan leven. Zonder stress heb je zóveel meer plezier in je leven! Zonder stress kun je leven zoals het eigenlijk bedoeld is. En dat gun ik iedereen.’

  Vergoedingen
  Body Stress Release wordt door diverse zorgverzekeraars vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

  Er zijn drie soorten spanning die behandeld kunnen worden met Body Stress Release:
  – fysieke spierspanning
  – mentale spierspanning
  – chemische spierspanning

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply