Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ernstig ziek of ziek geweest?
  Rate this post

  Wanneer je kanker krijgt of een andere ernstige ziekte, verandert er veel in je leven. Naast de medische behandeling zijn er veel meer dingen die je aandacht en energie opeisen. Je lichaam voelt anders, je relatie staat onder druk, er moeten keuzes gemaakt worden die niet eenvoudig zijn of mensen reageren onverwacht. En sommigen moeten zich voorbereiden op het afscheid nemen.

  Daarmee omgaan vergt veel aanpassing en is niet altijd gemakkelijk. Parkhuys Almere kan daarbij tot steun zijn. Het is een open huis waar je altijd terecht kunt en altijd welkom bent. Waar je persoonlijke aandacht krijgt, een luisterend oor, een steuntje in de rug en waar je informatie kunt vinden die van belang is voor je welzijn. Een positieve en hoopvolle levenshouding heeft een versterkende invloed op je welzijn en genezingsproces en kan de kwaliteit van je leven verbeteren.
  Het Parkhuys biedt een groot aantal mogelijk­heden voor hulp, ondersteuning en therapie voor patiënten, ex-patiënten, partners, kinderen en verzorgers. Het Parkhuys geeft ook informatie: er is een kleine bibliotheek, en je kunt gebruik maken van internet. Het Parkhuys organiseert activiteiten om samen met anderen dingen te maken, zoals schilderen en mozaïeken. Er is lotgenotencontact, ook voor partners, kinderen en mannen, en er worden informatieavonden gehouden, bijvoorbeeld over ziekte en werk, kleding, protheses, pijnstilling en palliatieve zorg. Lichaamsgerichte activiteiten, zoals Yoga, conditietraining, Tai Chi, ­mindfulness en klankschaalmassage, zorgen voor energie­opbouw en weer fit worden. Je kunt in het ­Parkhuys terecht voor vele vormen van therapie, als steun, zoektocht of om ziekte een plaats geven. Rouwverwerking, meditatie en gesprekstherapie: er zijn vele mogelijkheden.
  Voor jongeren die te maken hebben met een zieke ouder, broer of zus zijn er de Parkhuys Jongeren Lotgenootgroep en jongerensoos.
  Loop vrijblijvend binnen voor een praatje, ­informatie en een kopje koffie of thee.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply