Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eropuit!
  Rate this post

  In de vakantie en in het weekend heb je alle tijd om iets leuks te doen met je gezin. Met een uitje naar de kinderboerderij tover je niet alleen een lach op de gezichten van je kinderen, maar beleef je zelf ook plezier. En je steekt er nog wat van op ook!

  Bij Kinderboerderij de Brink in Zeist is er heel wat te beleven! Op het twee hectare tellende land rondom de boerderij maken jij en je kinderen kennis met alle dieren van het hele boerderijleven. Op het land en in de stallen mag je rondlopen tussen alle dieren. Verschillende dierenrassen zijn vertegenwoordigd en over élk dier zijn leuke feitjes en weetjes te vinden.

  Beestenboel
  Als je aankomt, word je vrolijk begroet door de rondscharrelende kippen en de grazende koeien, geiten en schapen. De konijnen hebben hun eigen plekje op het ‘konijnenplein’ en in de weide. Als je rustig blijft, zul je zien dat de beesten zelf op je afkomen voor een aai. Verschillende schapensoorten lopen rond: het bonte schaap, de Ousseant en De Herdwick. Weet jij ze alle drie te spotten? Vergeet ook zeker niet een stop te maken bij het verblijf van de cavia’s!

  Spelenderwijs
  Je kinderen kunnen echt deel uitmaken van het boerenleven. Zo mogen zij de vacht en de manen van de pony’s en paarden borstelen en zijn er zakjes voer verkrijgbaar om uit te delen aan de dieren. Op sommige dagen wordt er een knuffelhoek gehouden. De kinderen kunnen dan lekker knuffelen met de konijnen en cavia’s. Ook kunnen zij zich uitleven op de speeltoestellen.

  Uitgespeeld en uitgeknuffeld?
  Pauzeer dan even binnen met een kop koffie of thee, of een glaasje limonade en wat lekkers.

  Weetje #1:
  De varkens die op het land rondlopen zijn ‘kune kune varkens’. Deze varkens zijn heel erg mensgericht, sociaal en dol op knuffelen. Je herkent ze aan hun ronde lichaamsbouw, korte snuitje en harige vacht. Superlief!

  Weetje #2
  Wist je dat cavia’s kunnen ‘popcornen’? Als cavia’s heel vrolijk zijn, dan springen en hupsen ze vrolijk in de rondte, net zoals omhoogspringende popcorn in de pan. Ook maken ze veel geluidjes. Hoor je hen piepen? Dan willen ze vertroeteld worden!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply