Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ervaar diepe rust…
  Rate this post

  Gewrichtsontspanningsmassage geeft een gevoel van diepe rust in lichaam en geest. Het onderbewustzijn wordt uitgenodigd los te laten, waardoor een gevoel van ontspanning, rust, vrijheid en heel-zijn ontstaat. Oude spanningen kunnen ­vervagen.

  Omdat gewrichtsontspanningsmassage het lichaam en de geest in een diepe rust brengt, is deze vorm van massage bij uitstek geschikt voor mensen met fibromyalgie, reuma / artrose en vermoeidheid.
  Veel fibromyalgiepatiënten ervaren chronische stress. Relatieproblemen, maar ook problemen uit het verleden kunnen daarbij een rol spelen. Fibromyalgie openbaart zich vaak na een periode van langdurige stress. Doordat chronische stress vaak ‘diep’ in het onderbewuste systeem aanwezig is kan hierdoor een slaapprobleem ontstaan. De fibromyalgiepatiënt komt dan ook vaak volkomen verstijfd uit bed. Een verklaring kan zijn dat tijdens de slaap het onderbewustzijn nog steeds bezig is met het verwerken of herbeleven van de (emotionele) problemen uit het verleden. Van een herstellende diepe slaap kan dan ook geen sprake zijn. En dat is nu net wat de gewrichtsontspannings­massage wel kan bieden: dat je weer goed slaapt, met alle positieve gevolgen van dien.
  De meeste mensen met reuma hebben last van pijn en stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. Bijna de helft van de mensen met een reumatische aandoening kiest naast de reguliere behandeling voor een alternatieve behandeling; een aanvulling dus. Een goede alternatieve behandeling is de gewrichtsontspanningsmassage. Mensen slapen beter en ervaren minder pijn.Daarnaast is bekend dat mensen die slecht slapen, overdag minder goed functioneren, een ‘korter lontje’ hebben en last hebben van gewichtstoename.
  Omdat Esther Leefmans van Praktijk Esta Vida geregistreerd therapeut is, wordt door de meeste aanvullende ziektekostenverzekeringen het consult (deels) vergoed.
  Esther geeft ook cursussen gewrichtsontspanningsmassage aan twee personen; ideaal als je de cursus samen met je partner, vriendin of familielid wilt volgen. Informeer naar deze persoonlijke cursus. Praktijk Esta Vida is gevestigd bij Praktijk De Kern.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply