Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ervaar het weldadige effect van yoga
  Rate this post

  Als er over yoga wordt gesproken, denken velen vaak dat dit alleen voor de uitverkorenen weggelegd is. Niets is minder waar. Yoga is een heel oude vorm van levensdiscipline. Er bestaat het vermoeden dat de yoga rond de 5000 jaar wordt beoefend en doorgegeven.

  Op dit moment is yoga zeer populair onder veel bevolkingsgroepen van alle leeftijden. Van jong tot oud, man of vrouw biedt de yoga de passende manier om het weldadige effect van yoga te ondervinden.
  De yogabeoefening vraagt niet om een bepaald ‘kunnen’. Het is meer gericht op het met bewustzijn aanwezig zijn in datgene wat je doet. Daarom is de yoga ook zeer geschikt voor de ouder wordende mens. Juist bij het ouder worden, waarbij langzaamaan de gebreken en beperkingen ontstaan, geeft de yoga de mogelijkheid om het verouderingsproces te vertragen en de kwaliteit van het leven te verhogen.
  Door middel van lichaamsoefeningen, de ‘asana’s’ genoemd, ademoefeningen en meditatie ontstaat er een weldadige cirkel die heel de mens omvat. Dat vindt zijn weerslag in meer mobiliteit, een betere werking van het gehele lichaam en geestelijke gezondheid: stressbestendigheid en opgewektheid.
  Het woord ‘yoga’ betekent ‘eenwording / samensmelting’. Dat houdt in dat het individuele bewustzijn, dat een klein broertje van het universele, grote bewustzijn is dat alles in het leven geroepen heeft en het onderhoudt, zich weer verbindt met dat grote bewustzijn. Daarom is het nodig om de beperkingen die dat belemmeren uit de weg te ruimen door middel van bovengenoemde beoefening.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply