Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Etalagebenen?
  4/4 - (1 stemmen)

  Zie je wel eens iemand die regelmatig moet stilstaan om in een etalage te kijken? Of doe je dat zelf wel eens? Of herken je jezelf in de vrouw of man die in de zomer geen korte broek kan of wil dragen omdat de benen ontsierd zijn door kleine of grotere, blauwpaars gekleurde bloedvaten? Lees dan verder.

  De eerste persoon heeft ‘etalagebenen’. De medische term is Claudicatio intermittens; een van de vele vormen van hart- en vaatziekten. De tweede persoon heeft last van spataderen. Hart- en vaatziekten vormen een van de belangrijke doodsoorzaken in Nederland. De bloedvaten lopen door het hele lichaam en worden gevoed door de pompende werking van het hart. Het risico op hart- en vaatziekten wordt deels bepaald door de leefstijl. Je kunt zelf veel doen om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen, en reflexzonetherapie kan jou daarbij helpen.
  Bij etalagebenen zijn de bloedvaten in de benen vernauwd als gevolg van slagaderverkalking. De wanden van de bloedvaten worden stug en verdikt door afzetting van onder andere cholesterol. Daardoor worden de vaten nauwer en het bloed kan er minder gemakkelijk doorheen stromen. Hierdoor krijgen de spieren te weinig zuurstof en dat zorgt voor de pijn. Deze pijn verdwijnt in rust.
  Bij spataderen zijn de aderen in de benen juist verwijd. Dit ontstaat doordat de kleppen in de aderen niet goed sluiten en er bloed terugstroomt. Ze kunnen pijnlijke benen of kuiten veroorzaken, met name na lang staan. Het bloed stroomt terug en de ader rekt uit. Zo ontstaat een spatader. Hier helpt juist beweging.
  Wat kan reflexzonetherapie voor jou doen? Samen bespreken we de mogelijkheden die je zelf hebt, bijvoorbeeld op het gebied van voeding, beweging en rustmomenten. Door de reflexzonetherapie wordt het bloed in beweging gebracht. De benen raken beter doorbloed, er komt meer zuurstof bij de spieren en organen en het lichaam komt in betere conditie. De lymfebanen worden gestimuleerd, zodat ze de losgemaakte afvalstoffen afvoeren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply