Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Eten, bidden en beminnen…

  Ooit kreeg ik van een vriendin dit boek. Zij had het zelf gelezen en moest bijna bij elk hoofdstuk aan mij denken. Ik had een vrij leven, reisde, sliep en werkte wanneer ik wilde. Danste over de hele wereld en had een open en nieuwsgierige houding. Ik wilde het leven proeven, opsnuiven
  en doorgronden!

  Weemoedig denk ik nog wel eens terug aan die tijd van toen. Wat heb ik genoten van de ruimte en vrijheid! Gewoon mijn hart achterna en kijken waar de wind me bracht. En nu? De tijd wordt gevuld met zorgen voor het gezin, het huis en het land. De klok heeft een prominente rol (ook al weiger ik een horloge om te doen), want ik moet na mijn praktijk weer op tijd op school zijn. In circa 10 minuten ­transformeer ik mezelf van professioneel therapeut naar liefhebbende moeder, om samen met mijn kind weer een creatieve uitspatting te maken, een boekje voor te lezen of, als ik geluk heb, samen even een filmpje te kijken. Dit laatste is erg handig, om zelf ook even een momentje van rust te hebben. Deze transformaties gaan de hele dag door, want ik ben ook van de gezonde voeding en kook alles zelf, van rawfood-eten en gezonde zelfgemaakte snoep tot kefir en brandnetelsoep. Liefst zoveel mogelijk vers geplukt of gekweekt uit eigen tuin, maar altijd vers bereid zonder kleur-, geur- of smaakstoffen. Manlief komt ook thuis van het werk en dan is het feest compleet. De volgende uitdaging ligt op de loer. Hoe keer ik, met alles wat ik die dag al heb gedaan, weer terug naar die leuke, energieke en spontane, vrije geest die ik ooit was? Ik moet je bekennen dat die kant van mij niet altijd tevoorschijn komt door de drukte van alledag, maar de zomervakantie komt in zicht en dan ontpop ik me samen met man en kind weer als ware vlinders, genietend van zon, zee en vrijheid om lekker bij elkaar te zijn. Bewust kiezen om tijd voor elkaar te hebben en periodiek het ritme van alledag loslaten, geeft je vleugels!
  Wanneer vlieg jij uit?

  – Yvonne

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply